PAUNOVIĆEVA: Za Haradinaja je svaki Srbin roba
Foto: Marina Lopičić

Poslanica Socijalističke partije Srbije

PAUNOVIĆEVA: Za Haradinaja je svaki Srbin roba

Politika -

BEOGRAD - Poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) i članica skupštinskog Odbora za KiM Snežana Paunović veruje da će EU civilizovati Prištinu te da će se doći do nekog rešenja prihvatljivog za obe strane.

"Verujem da su ovo poslednji trzaji ovog ešalona predstavnika albanskog naroda, da tamo ima onih koji nisu trgovali ljudskim organima i sa njima bi se lakše razgovaralo", rekla je Paunovićeva u intervjuu za Politiku.

Za ove mi smo roba i svi koje tražimo i koji su oteti na KiM i vode se kao nestali, roba su kojom su trgovali, rekla je Paunovićeva i istakla da je za kosovskog premijera "Ramuša Haradinaja svaki Srbin roba".

Ona, kako je navela, ne spori pravo opozicije da insistira na sednici Skupštine Srbije o KiM, ali da ima dilemu šta je program opozicije za KiM.

"Govorimo o opoziciji koja nije ni mlada ni nova, kao što ni problem KiM nije od juče, a ne sećam se da je ta opozicija, dok je bila na vlasti, u nekom momentu imala neka epoholna rešenja", naglasila je ona.

Prema njeni rečima, racionalnije je sesti za sto, sagledati problem iz svih uglova i doći, ako je moguće, do nacionalnog stava. Upitana da prokomentariše to što se čuje na protestima da je predsednik Aleksandar Vučić izdao Kosovo, Paunovićeva kaže da bi volela da je, od tih što tako pričaju, čula neki predlog rešenja.

Prema njenim rečima, predsednik Republike u ovom trenutku radi i više nego što može, a da su oni koji samo viču da je neko izdao i da je kriv, "lovci na funkciju".

Upitana šta je rešenje po njoj, Paunovićeva kaže da je dijalog neminovnost, kao i da se "ne može prenebregnutičinjenica koliko je Albanaca tamo".

"Nemam pametniji potez od ovoga što država trenutno radi. Zaista verujem da je aktuelna politika predsednika države i vlade maksimum koji Srbija u ovom trenutku može", istakla je Paunović.

(Kurir.rs/Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track