MRKONJIĆ UVREĐEN ODGOVORIO SLOBINOJ ĆERKI MARIJI: Bolje poseti OČEV GROB, biće ti lakše!
Foto: Marina Lopičić, EPA

poručio joj

MRKONJIĆ UVREĐEN ODGOVORIO SLOBINOJ ĆERKI MARIJI: Bolje poseti OČEV GROB, biće ti lakše!

Politika -

Uvređen… Počasni predsednik SPS tvrdi da izjava Miloševićeve da njen otac nema političkog naslednika nije na mestu, poručuje i da joj je uvek tu za savet

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS, poručio je da razume frustraciju Marije Milošević, ćerke bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, ali da se ne slaže s njom da njen otac nema političkog naslednika u Srbiji.

Marija Milošević je, podsetimo, u ekskluzivnom intervjuu za Kurir kazala da njen otac nema političkog naslednika u zemlji, kao i da su „tatini neistomišljenici živi“, ali i da je posao predsednika Srbije posao iz pakla.

Treba da se vrate

Mrkonjić u razgovoru za naš list navodi da se ne slaže sa ocenom Miloševićeve.

- Razumem Mariju i njenu frustraciju, ali ne razumem i nije tačno da Milošević nema političkih naslednika u Srbiji. Kad to kažem, ne mislim na nas matore, nego na one među mlađom generaciju koji su i te tako nastavili njegove ideje. Država je, kao što sam to mnogo puta ponovio, dužna da obezbedi uslove za povratak najuže porodice Milošević, a tu mislim i na Mariju. Ako mene ikad bude pitala za savet, trebalo bi da poseti grob svog oca, biće joj lakše - kazao je Mrkonjić.

Lični stav

Prema rečima Branka Ružića, potpredsednika SPS i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, svako ima pravo na svoj lični stav i ocenu. Na pitanje kako on ocenjuje njene navode, Ružić kaže:

- Nisam u poziciji da dajem bilo kakav sud o stavu nekoga ko nije u političkom životu. Bilo bi pretenciozno.

SPS zanemeo

MARIJI NIKO DA ODGOVORI

SPS se ućutao juče posle objavljivanja Miloševićkinog intervjua. Ivica Dačić, lider SPS, ujedno i najpozvaniji da da komentar, odbio je da bilo šta komentariše. Ocenu nisu želeli da daju ni Nikola Šainović ni Zoran Baki Anđelković. Bez komentara su ostali i bivši član JUL Uroš Šuvaković, kao i bivši šef diplomatije iz redova SPS Živadin Jovanović. Ni Aleksandar Vulin, sadašnji ministar odbrane, a nekadašnji funkcioner JUL, nije odgovorio na pitanje ovim povodom.

Oštra osuda

MNOGI SU, IPAK, MRTVI - ĆURUVIJA, STAMBOLIĆ...

foto: Profimedia

U javnosti su mnogo komentara juče izazvale i reči Marije Milošević da su devedesetih ubijeni istomišljenici Slobodana Miloševića, a da su njegovi politički protivnici i danas živi. Tim povodom su joj neki poručili da su devedesetih ubijeni mnogi Miloševićevi protivnici, poput Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, članova SPO... Međutim, Vuk i Danica Drašković, kao i Ćuruvijina ćerka Jelena, nisu želeli da komentarišu navode Marije Milošević.

Mira Marković

SPS JE POD LIPOM

foto: Profimedia/Instagram, Profimedia

Miloševićeva supruga Mira Marković ima slično mišljenje kao Marija Milošević kad je reč o SPS i nasledniku nekadašnjeg lidera te partije. Ona je, naime, kazala da je „SPS sasvim druga partija od nekadašnjeg SPS“:

foto: Beta Saša Đorđević

- Ostali su samo ime i simbol. SPS je pod lipom (Milošević je sahranjen ispod lipe u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, prim. nov.). Članstvo treba da zna da se nalazi u novoj partiji i da svoje političko i lično ponašanje uskladi s tom činjenicom.

Kurir.rs/Katarina Blagović/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track