VESNA MIKIĆ PISALA HARADINAJU O RAZLOZIMA NJENE SMENE: Ti samo želiš da se okružiš Srbima koji će trpeti laži i uvrede na račun našeg naroda
Foto: Printscreen, AP

VESNA MIKIĆ PISALA HARADINAJU O RAZLOZIMA NJENE SMENE: Ti samo želiš da se okružiš Srbima koji će trpeti laži i uvrede na račun našeg naroda

Politika -

Vesna Mikić, nedavno smenjena zamenica ministra pravde u privrmenim prištinskim institucijama uputila je otvoreno pismo premijeru tih institucija, Ramušu Haradinaju i predstavnicima međunarodne zajednice, u kojem kaže, da je cilj njene smene da se iz institucija izopšte legalno izabrani predstavnici Srba.

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, smenio je Mikićevu, nakon što je ona na društvenim mrežama, povodom 20-te godišnjice od NATO agresije napisala da je Alijansa odgovorna za genocid nad Srbima.

Mikićeve je primetila njena smena nema nikakve veze za postom na društvenim mrežama vezanim za NATO, već namera vlade da ukoni legitimno izabrane predstavnike Srba koji razmišljaju svojom glavom, piše Zeri.

"Ova akcija odražava vašu otvorenu tendenciju da budete okruženi sličnim Srbima koji će, iz ličnih razloga, trpeti sve uvrede i laži koje svakodnevno plasirate na račun mojih sunarodnika, koji će odobravati sve što govorite i govoriti samo ono što želite da čujete. Dakle, po vama, istina je samo ono što vama odgovara", Mikić u svom pismu Haradinaju i predstavnicima međunarodne zajednice u Prištini.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen, AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track