ZORANA MIHAJLOVIĆ: Lično, ja sam uvek za izbore!
Foto: Ana Paunković

Funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Lično, ja sam uvek za izbore!

Politika -

Vi sada imate situaciju jedne grupe, dosta ispranih političara, koji pokušavaju da bez izbora dođu na vlast, kaže Mihajlovićeva

BEOGRAD - Funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ona lično uvek za vanredne parlamentarne izbore, jer je to najbolji način da se proveri da li su građani zadovoljni radom Vlade Srbije.

"Ja sam lično uvek bila za izbore, nevezano za bilo kakve proteste. Smatram da je to najbolji način da se proveri da li su građani zadovoljni onim što radimo, da li građani smatraju da to treba da se menja. Imamo li mi poverenje građana, to je bio moj stav mesecima ranije", naglasila je Mihajlovićeva za TV Prva.

Dodaje da povlačenje paralele i svako povezivanje sadašnjih protesta sa 5. oktobrom nema "veze sa vezom". Podseća da su neposredno pre 5. oktobra bili izbori, za koje se ispostavilo da su bili pokradeni, te da je to pokrenulo celu Srbiju i da je na ulicama bilo stotine hiljada ljudi.

"Vi sada imate situaciju jedne grupe, dosta ispranih političara, koji pokušavaju da bez izbora dođu na vlast i to tako što onaj koji je pobedio sa 40 odsto više glasova treba da se skloni sa vlasti. To nije logično", naglasila je ona.

"Čini mi se da je nasilje i agresija broj jedan u svemu i mislim da se svi moramo boriti protiv toga", rekla je Mihajlovićeva i istakla da se nasilje i agresija opozicije vide svaki dan na ulicama.

Upitana da li će opozicija dobiti snimak sa naplatne rampe gde je u vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića udario u vozilo koje je čekalo i pri tom je poginula jedna žena, Mihajlovićeva je rekla da je to posao za nadležne institucije i da pretpostavlja da je MUP sproveo istragu a tužilaštvo svoj deo posla.

Na pitanje da li je ona pogledala snimak, Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukturem rekla je da nije, jer misli da to nije njen posao. "Ono što je zadatak države, država je to i uradila", zaključila je ona.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track