Boško Obradović je DIKTATOR! Obračunava se s kolegama BRUTALNO i izbacuje iz pokreta PO KRATKOM POSTUPKU
Foto: Marina Lopičić

Samovolja u Dverima

Boško Obradović je DIKTATOR! Obračunava se s kolegama BRUTALNO i izbacuje iz pokreta PO KRATKOM POSTUPKU

Politika -

Poslanik Dveri Zoran Radojičić automatski je izbrisan iz članstva, jer se, kako kaže, usudio da iznese istinu o Obradoviću i njegovoj kliki "poslušnika i intereždžija"

Lider Dveri Boško Obradović ponovo je pokazao kako diktatorski vodi ovaj desničarski pokret koji je deo Saveza za Srbiju. Obradović je nastavio brutalan obračun s neistomišljenicima unutar Dveri, pa je po kratkom postupku odlučio da iz članstva u organizaciji automatski izbriše poslanika i člana Predsedništva Zorana Radojičića.

foto: Beta/OMS/MO

Predsedništvo Dveri je na sednici u subotu, 6. aprila, donelo odluku o "automatskom brisanju" Zorana Radojičića, koji je prethodno svojim partijskim drugovima uputio otvoreno pismo u kojem je Obradovića optužio da privatizuje Dveri i da oko sebe okuplja "kliku poslušnika i intereždžija, koji su izdali stranački program, ideje i vrednosti".

Žuri mu se

Radojičić za Kurir kaže da je Obradovićev potez diktatorski.

- Ne znam kako drugačije da nazovem ovo što mi se desilo. Niko me nije ni pozvao na sednicu, a član sam Predsedništva. Očigledno je da mu se žuri da pred unutarstranačke izbore, koji će biti održani do kraja juna, udalji sve koji ne misle kao on - kaže Radojičić, koji je najavio i da će zadržati svoj poslanički mandat.

Radojičić se pre toga zamerio Obradoviću zbog toga što je stao uz saborca Srđana Noga, kojeg je lider Dveri gotovo na isti način izbacio iz organizacije. - Svedok sam da se falsifikovao disciplinski postupak i da je unapred doneta

odluka o njegovom političkom uklanjanju - otkrio je Radojičić.

Apsurd

Nogo za Kurir kaže da je automatsko brisanje Radojičića iz članstva pokreta totalni apsurd.

foto: Beta

- Na osnovu čega je neko mogao da ga izbriše? Samo zato što ne misli kao Obradović! To što su uradili Radojičiću je sprdnja i iživljavanje - poručio je Nogo.

Obradović i Dveri juče nisu odgovarali na naše pozive.

Željko Mitrović kreće na turneju

Putujuće žurke po Srbiji

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović najavio je da će napraviti turneju po Srbiji "Stop nasilju, samo ljubav" i da će kao di-džej Žeks na svojim putujućim žurkama širiti samo pozitivne vibracije. On je otkrio da se upravo priprema kamion sa najjačim ozvučenjem.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Di-džej Žeks se sprema na turneju "Stop violence, just love", upravo se spremaju posebni kamioni za oko 500.000 vati snage, što je devet decibela više nego pred Pinkom! Kad neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu! - napisao je juče Mitrović na Tviteru.

Propalo umivanje

Boško priznao da je ljotićevac i homofob

Gostovanje Obradovića u "Utisku nedelje" na televiziji Nova S izazvalo je revolt među opoziciono raspoloženim političarima i javnim ličnostima. Lider Dveri zapravo je raskrinkao sam sebe, jer je zaboravne šetače na protestima podsetio da jeste sledbenik Dimitrija Ljotića i da će, ukoliko se domogne vlasti, zabraniti Paradu ponosa i abortuse, ali i hapsiti sve koji ne misle kao on kad je reč o KiM.

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović smatra da je pokazao pravo lice, jer je ponovo pokušao da razvodni fašizam i one koji su ga negovali.

foto: Vladimir Šporčić

- Braćala "poštuje Ljotića", jedino mu "smeta njegovo jugoslovenstvo" i to što je bio protiv četnika. Isključivo to. Laku noć. Na*ebali smo. Tek smo na*ebali - napisala je ona na Fejsbuku.

Gejevi o Obradovićevom ispadu

Zar da nosimo trake kao u Hitlerovo vreme

Brojni LGBT aktivisti osudili su Obradovićevu najavu zabrane Parade ponosa. Helena Vuković, poznatija kao Major Helena, kaže da ukidanje nečeg na šta po Ustavu ljudi imaju pravo, a to je sloboda okupljanja, uvodi u fašizam.

- Zar treba u 21. veku da nosimo trake s roze trouglovima kao u vreme Hitlera? Ma dajte ljudi, uozbiljite se i stavite se u službu naroda, a ne da mašete populističkim izjavama - navela je Helena Vuković.

I. K./ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track