HARADINAJ OTERAO JOŠ JEDNOG SRPSKOG MINISTRA ZBOG GOVORA U ZVEČANU: Oni su činili najveća zlodela na KiM za koja niko do dan danas nije odgovarao
Foto: EPA

smena po hitnom postupku

HARADINAJ OTERAO JOŠ JEDNOG SRPSKOG MINISTRA ZBOG GOVORA U ZVEČANU: Oni su činili najveća zlodela na KiM za koja niko do dan danas nije odgovarao

Politika -

Ramuš Haradinaj smenio je danas po hitnom postupku ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića zbog toga što je srpski ministar izjavio da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo nikakvog masakra, nego su tamo tokom sukob pobijeni albanski teroristi.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je govor mržnje Todosijevića "nepodnošljiv" i da je srpski ministar pokazao neznanje, mržnju i uvredio žrtve Račka.

"Šiptarski teroristi izmislili su Račak i navodnu humanitarnu katastrofu. Oni su činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu", rekao je Todosijević u Zvečanu tokom obeležavanju dvadesete godišnjice od bombardovanja Srbije.

On je dodao da su teroristi svoj krvavi pir nastavili i tokom agresije i kasnije, dolaskom tzv. mirovne misije.

"Takav govor mržnje neću da tolerišem. Besmisleno je da danas jedan od naših kolega pokazuje toliko neznanja, mržnje i vređa žrtve Račka, kao i druge žrtve Miloševićevog režima, i prihvata i odobrava teror ovog režima. U vladi koju vodim, neće biti mesta za bilo koga ko na bilo koji način vređa druge na etničkoj, rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi", rekao je Haradinaj .

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track