KANCELARIJA ZA KIM: Haradinaju potrebni samo poslušni Srbi
Foto: AP/Visar Kryeziu

reagovanje

KANCELARIJA ZA KIM: Haradinaju potrebni samo poslušni Srbi

Politika -

Današnjom smenom ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića Ramuš Haradinaj je potvrdio da su njemu potrebni isključivo poslušni Srbi, koji će privremenim institucijama u Prištini davati privid multietničnosti, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na ovaj način Haradinaj je pokazao da se srpskom narodu na Kosovu i Metohiju kontinuirano uskraćuju ljudska i politička prava, pravo na istinu i sopstveno mišljenje, navodi se u saopštenju.

"Međutim, Haradinaj i njemu slični moraju da shvate da Srbi nikada neće prestati da stvari nazivaju pravim imenom i da će za njih agresija NATO-a na SR Jugoslaviju uvek biti agresija, a da će zlodela albanskih ekstremista pamtiti i ove i buduće generacije kao zločine kojih se gnuša sav civilizovani svet", ističu u Kancelariji za KiM.

Kako navode, verovatno će Haradinaj pronaći još nekog privatnog Srbina koji će biti fikus u njegovoj vladi, ali takav Srbin zasigurno neće imati legitimitet, ugled i podršku niti srpskog naroda na KiM, niti Republike Srbije.

Haradinaj je danas saopštio da je razrešio Todosijevića zbog, kako je naveo, govora mržnje.

Teodosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mestu tokom poslednjih sukoba pobijeni albanski teroristi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track