Najnovije vesti

PREDSEDNICA SKUPŠTINE OBRATILA SE JAVNOSTI Gojković: Pozivam sve šefove poslaničkih grupa da u utorak 16. aprila dođu na konsultacije!  Građani, čuvajte Skupštinu i 13. i 19. aprila!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

veruje da će se tom pozivu svi odazvati

PREDSEDNICA SKUPŠTINE OBRATILA SE JAVNOSTI Gojković: Pozivam sve šefove poslaničkih grupa da u utorak 16. aprila dođu na konsultacije! Građani, čuvajte Skupštinu i 13. i 19. aprila!

Politika
13:21h

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputiće danas poziv šefovima svih poslaničkih grupa da u utorak, 16. aprila, održe konsultacije o daljem radu parlamenta i istakla da veruje da će se tom pozivu svi odazvati jer se zalažu za dijalog.

"Ubeđena sam da će svi šefovi poslaničkih grupa prihvatiti ovaj poziv i da se svi jednako zalažu za dijalog o tome kako će skupština dalje da nastavi rad, kao što sam zainteresovana i ja", rekla je Gojkovićeva novinarima u parlamentu.

Navela je da želi da sa šefovima poslaničkih grupa razgovara o tome kako bolje da zastupaju građane Srbije, kako da se poboljšaju procedure koje je aktuelni saziv nasledio od prethodnog, kako da se uredi procedura podnošenja amandmana, kao i o dopunama dnevnog reda.

"Ubeđena sam da će se u utorak u deset sati pojaviti svi poslanički klubovi jer sam ubeđena da se svi zalažu za dijalog, rekla je Gojkovićeva. Ona je takođe zamolila građane Srbije da čuvaju Skupštinu Srbije, jednako na protestima 13. aprila i skupu vlasti 19. aprila.

"Ovo je legalno i legitimno izabrano predstavničko telo svih građana države, ubeđena sam da će to učiniti narodni poslanici, a molim i građane Srbije da to učine i oni, rekla je Maja Gojković.

"Sledeće nedelje očekujem predlog zakona o švajcarcima"

Gojković je izjavila i da očekuje da će Vlada Srbije sledeće nedelje uputiti poslanicima predlog zakona koji će rešiti dugogodišnji problem zaduženih u švajcarskim francima.

Ministar finansija Siniša Mali prethodno je najavio da će u nedelju biti postignut finalni dogovor zainteresovanih strana o zaduženim građanima u švajcarskim francima, kada će biti dogovorena finalna verzija narcta leks specijalisa.

Na dobrom smo putu u razgovorima da imamo usaglašen dogovor svih strana, koji će rešiti taj problem i ispraviti dugogodišnja nepravda prema tim građanima, rekao je Mali novinarima.

"Nastavljamo razgovore sa ciljem da ih u nedelju završimo. U nedelju treba da očekujete finalni dogovor i finalnu verziju nacrta zakona koji bismo onda usvojili na vladi početkom nedelje", rekao je Mali.

Kaže da je cilj da se već polovinom naredne nedelje ide s tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usovojen po hitnom postupku.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...