Jeremić razgovarao sa potpredsednikom Kine
Foto: Frejm

Jeremić razgovarao sa potpredsednikom Kine

Politika -
Šef srpske diplomatije istakao je da je saradnja Srbije i Kine na svim poljima veoma uspešna i izrazio nadu da će i dalje jačati odnosi strateškog partnerstva i tradicionalnog prijateljstva između dve zemlje

PEKING - Šef srpske diplomatije i predsedavajući predstojećeg 67. zasedanja Generalne skupštine UN Vuk Jeremić rekao je danas u razgovoru sa potpredsednikom Kine Sjiem Đinpingom u Pekingu da će akcenat na tom skupu biti pitanje održivog razvoja, visoko ocenivši kineski doprinos u radu svetske organizacije.

Jeremić je istakao da je saradnja Srbije i Kine na svim poljima veoma uspešna i izrazio nadu da će i dalje jačati odnosi strateškog partnerstva i tradicionalnog prijateljstva između dve zemlje, preneo je na svom sajtu Kineski radio internacional. Đinping je ocenio da "u komplikovanoj međunarodnoj situaciji UN imaju sve značajniju ulogu".

On je istakao da su "odnosi Srbije i Kine veoma duboki, političko poverenje između dve strane je takođe duboko, a praktična saradnja se neprekidno povećava". Kina i Srbija uspešno sarađuju po svim međunarodnim pitanjima i međusobno se podržavaju, naglasio je Sji, i dodao da je Kina spremna da zajedno sa Srbijom uloži dodatne napore radi daljeg jačanja odnosa strateškog partnerstva. Jeremić se juče, prvog dana posete Kini, sastao sa kolegom Jangom Điečijem.

Dvojica zvaničnika ocenili su da prijateljstvo između dva naroda traje decenijama, a da su odnosi dve strane naročito napredovali poslednjih godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track