DANI KADA SE POLITIČARI POSVEĆUJU SVOJIM PORODICAMA: Ko ima tvrđe jaje? Neko se u borbi kuckanjem našao sa decom, neko sa kolegama političara! PRAZNIČNI DUH VLADA!
Foto: Kurir

Svečarski

DANI KADA SE POLITIČARI POSVEĆUJU SVOJIM PORODICAMA: Ko ima tvrđe jaje? Neko se u borbi kuckanjem našao sa decom, neko sa kolegama političara! PRAZNIČNI DUH VLADA!

Politika -

Ovo je vreme kad političari nakratko zaborave na obaveze. Neki
ministri su, ipak, praznik proveli radno, neki su bili i na terenu, ali su,
uprkos svemu, kako kažu, uspeli da pronađu vremena da oboje jaja.

Zoran Đorđević:Ministar s decom iz doma u Zvečanskoj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je uoči velikog praznika posetio decu u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. On se tom prilikom sa najmlađima kucao jajima, poželevši im srećan praznik. Prisustvovao je i farbanju jaja.

Farbanje jaja je prilika da i mi odrasli naučimo ponešto od dece, ali i da ih kroz igru vaspitavamo da su tradicija, porodica, bliskost među ljudima i međusobna briga karakteristike zdravog društva - poručio je ministar, koji je posetio i najstarije u Gerontološkom centru Bežanijska kosa.

Marijan Rističević I Vjerica Radeta: Marijanove kokoške nose jaka jaja

Ljuti politički suparnici, narodni poslanici Vjerica Radeta (SRS) i Marijan Rističević (SNS), odmerili su snage u razbijanju uskršnjih jaja. Iako je Radeta, kao dama, imala prednost da udari prva, ipak je izgubila od kolege naprednjaka.

- Imate li plavo jaje za mene? To je boja nas radikala - birala je prva Radeta, dok je Rističević tražio crveno i samouvereno poručivao:

- Meni je svejedno koje je kad znam da ću da pobedim.

I zaista, kad su stali na megdan, naprednjak je odneo pobedu: 1 prema 0. Revanša nije bilo.

- Hajde, Vjerice, izvoli, imaš prednost, udri sad, da te vidim - govorio je Rističević.

I posle kucanja, Radeta je završila u ruci s jajem polomljenim s obe strane.

- Pobedio je Marijan! On čovek ima domaće kokoške, verovatno je on doneo jaja - rekla je Radeta, dok je Rističević dodao: „Pobedila je moja vera.“

Oni su građanima poželeli da u nedelju u miru i radosti proslave najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

foto: Kurir

Milena Ivanović: Pravimo bajku za praznik

foto: Nemanja Nikolić

Milena Ivanović, udovica ubijenog lidera SDP Olivera Ivanovića, sa sinom Bogdanom (8) proslavlja najveći hrišćanski praznik u Beogradu u krugu prijatelja i porodice, koja će doći iz Kosovske Mitrovice. Iako se, kako kaže, i dalje uče da žive sa tragedijom koja ih je pogodila, učiniće sve da Vaskrs sa sinom provede u radosti uz poštovanje pravoslavnih običaja.

Potičem iz popovske porodice i tradicija se jako poštovala u našoj kući. Kada sam se upoznala sa Oliverom, onda sam to prenela i na njega. Prvi put je počeo da slavi slavu Svetog Nikolu kada je počeo da živi sa mnom. Pre toga nije slavio. A onda smo počeli i sve naše praznike da obeležavamo na poseban način. Tako je bilo i dok je Oliver bio u zatvoru. Bogdan je rano naučio da piše slova, i to sa tatom u zatvoru. I onda bi za Vaskrs napisao poruke za oca na jajima, koje smo mu tamo nosili - priseća se Milena Ivanović.

Prošli Vaskrs, koji je bio tri meseca posle atentata, bio je jedini koji nisu obeležili.

Bio je tužniji nego svi prethodni. I to vreme uskršnjeg raspusta iskoristila sam za selidbu iz Mitrovice u Beograd kako bi se Bogdan upisao u novu školu i koliko-toliko privikao na nov grad. I zato ćemo se potruditi da za ovaj Vaskrs bude veselo. Iako se sve to dogodilo. Važno je da Bogdan zna šta su naši praznici, da nauči to da poštuje i odrasta kao dobar čovek. Pravićemo bajku od praznika. On treba da odrasta u radosti - kaže ona i dodaje da je naročito veselo bilo tokom farbanja i ukrašavanja jaja:

Farbali smo u svim mogućim bojama, ja sam umetnička duša, prepuštamo se mašti. Bogdan je nekoliko oslikao, sve je uprljao i umrljao, ali to su mi najdraža jaja. Kuvali smo ih na Veliki petak i prvo skuvano smo ostavili kao čuvarkuću. U nedelju smo kod kuće, doći će moji iz Mitrovice, kao i njegovi drugari. Bogdan pobeđuje, njemu je to važno, ima taj takmičarski duh, tako da mu svi malo popuštamo.

B.B.

Marija Obradović: Provešću Uskrs s najbližima

Potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović provešće uskršnje praznike sa porodicom i prijateljima.

Trudiću se da ovaj mini-odmor posvetim najbližima jer sam u poslednje vreme bila maksimalno okupirana poslovnim i stranačkim obavezama, pa je porodica trpela zbog manjka zajednički provedenog vremena. Bićemo u vikendici, na padinama Goča kod Kraljeva, pored reke Kamenice, pa će to biti pravi odmor - rekla je Obradovićeva za Kurir i dodala da je važno, posebno tokom praznika, da porodica bude na okupu jer je svakodnevica brza i nema vremena za opuštanje.

foto: Marina Lopičić

Đorđe Milićević: Hvala Bogu što mi je dao drugu šansu

foto: Kurir

Đorđe Milićević, potpredsednik Skupštine i šef poslaničke grupe SPS, otkriva za uskršnje izdanje Kurira zašto mu je ove godine posebno važno da u krugu svojih najmilijih proslavi praznik Hristovog vaskrsenja. Zbog nesreće koju je doživeo i dugog i teškog oporavka kroz koji je prošao, ovaj Vaskrs za njega je, kako objašnjava, prilika da proslavi i životne vrednosti, koje često svi zaboravimo.

Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, prilika je da se podsetimo životnih vrednosti, a proslava ovog praznika dokaz je da su te vrednosti osnov našeg društva, i to ne samo kroz veru već su i osnova zajedničkog života u našem multinacionalnom i multiverskom društvu. Svaki Vaskrs provodim tradicionalno u krugu svoje porodice, ali ove godine mi je specijalno važan, jer sam zahvalan Bogu što mi je omogućio i pružio priliku da tu tradiciju i nastavim. Nakon teške životne borbe kroz koju smo porodica i ja prošli u prethodnih šest meseci, ovaj hrišćanski praznik mi definitivno predstavlja veru, nadu i želju za nastavak životne borbe - iskren je Milićević.

I.K.

Miloš Vučević: Počinjem liturgijom

Za Vaskrs ujutru idem na liturgiju u Saborni hram u Novom Sadu i kod vladike bačkog Irineja. Zatim ću otići kod roditelja na porodični ručak za najveći hrišćanski praznik.

Kurir.rs/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track