VUČIĆ POSLE BERLINA: Ne mislim da je bilo šta propalo... A, da li očekujete čuda? Čuda se u životu ne dešavaju
Foto: Instagram Printscreen

"bolje kada ima razgovora, nego kad ga nema"

VUČIĆ POSLE BERLINA: Ne mislim da je bilo šta propalo... A, da li očekujete čuda? Čuda se u životu ne dešavaju

Politika -

Jedanput ili dva puta se dogodi da tim iz istočne Evrope uzme Kup šampiona 1990. i 1991. i to, ovog puta na penale, i to se neće ponoviti u narednih 30 ili 50 godina...

BERLIN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, odgovarajući na pitanje novinara po završetku samita u Berlinu, da ne misli da je "bilo šta propalo", navodeći da je bolje kada ima razgovora, nego kad ga nema.

"A, da li očekujete čuda? Čuda se u životu ne dešavaju. Jedanput ili dva puta se dogodi da tim iz istočne Evrope uzme Kup šampiona 1990. i 1991. i to, ovog puta na penale, i to se neće ponoviti u narednih 30 ili 50 godina...Tako da pustite čuda, ovo je realnost, vidi se da se nalazimo u teškoj i ozbiljnoj situaciji i moramo da se ponašamo odgovorno i da vodimo računa o budućnosti našeg naroda", rekao je Vučić.

On je dodao da je angažman Angele Merkel i Emanuela Makrona veoma važan i da pokazuje njihovu opredeljenost da čuvaju mir na Zapadnom Balkanu jer time čuvaju i mir u Evropi.

Vučić je takođe rekao da su svi tražili ukidanje taksi i da to nije zahtev od juče.

Naveo je i da su predstavnici Hrvatske i Slovenije bili korektni i da ne može ništa da im se zameri.

"Pored minimalnog neslaganja, ne bismo imali šta da zamerimo ni predstavnicima Crne Gore i Đukanoviću. Bio je korektan, imajući u vidu da je Crna Gora priznala Kosovo", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka u Berlinu, Vučić je kazao da se srpska delegacija više puta izdvajala sa Makronom i Merkelovom i razgvarala, kao što su to činili i albanski predstavnici, ali, kako je dodao, nije fer da o tome javno govori.

"Nastavićemo da radimo. Mislim da su oni dobro razumeli koliko je teška situacija na Zapadnom Balkanu i koliko je truda potrebno da uložimo da bi se problemi rešili", istakao je Vučić.

Vučić je kazao i da ne može da kaže nijednu ružnu reč kada je reč o ponašanju Marjana Šareca i Andreja Plenkovića, ali da Srbiji svakako ne odgovora odnos 9:1 za nezavisno Kosovo.

Kako kaže, to nije laka pozicija "To je bila moja primedba. Što se naših odnosa sa Slovenijom tiče oni su odlični", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track