Najnovije vesti

VUČIĆ NA PARADI ODBRANA SLOBODE U NIŠU: Hvala za ovaj veličanstveni dan! Srbija je slobodna zemlja i nikome neće dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

prodefilovalo 4.000 vojnika i policajaca

VUČIĆ NA PARADI ODBRANA SLOBODE U NIŠU: Hvala za ovaj veličanstveni dan! Srbija je slobodna zemlja i nikome neće dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, nakon prikaza Vojske Srbije i MUP na paradi "Odbrana slobode", da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.

U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

"Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena", istakao je on.

Vučić je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.

Program prikaza počeo je intoniranjem himne "Bože pravde", obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Prisutnima se, u ime Vojske Srbije, obratio general potpukovnik Milosav Simović, koji je predstavio tok parade.

Program prikaza počeo je padobranskim desantom koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega su u defileu nastupili pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Živela Srbija!" - predsednik Vučić na kraju prikaza sposobnosti VS i MUP povodom Dana pobede.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Deo pešadijskog ešalona činili su i veterani vojske i policije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova građani su mogli da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"...

Premijerno je prikazan i modernizovani ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom.

Na nebu su danas bili i osam Migova 29, osam "orlova" i G4 školski avion, bombarderi, lovci, helikopteri MI 35.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...