Najnovije vesti

OVO JE KRIMI KUM VUKA JEREMIĆA ZBOG KOGA JE PRODAO SRBIJU DA BI TAJKUNE SMESTIO U 30 APARTMANA NA SVETOM STEFANU: Ljuba Samardžić hapšen zbog sumnje da je oštetio Agrobanku za 10 miliona evra!

Upetljan u mahinacije

OVO JE KRIMI KUM VUKA JEREMIĆA ZBOG KOGA JE PRODAO SRBIJU DA BI TAJKUNE SMESTIO U 30 APARTMANA NA SVETOM STEFANU: Ljuba Samardžić hapšen zbog sumnje da je oštetio Agrobanku za 10 miliona evra!

Politika

Bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić prodao je Srbiju za 30 apartmana na Svetom Stefanu kada je organizovao svadbu svog kuma Ljubomira Samardžića.

 

On je to odradio preko Milana Roćana, tadašnjeg savetnika Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, nad čime se javnost danas zgražava slušajući snimak njihovog telefonskog razgovora u kome se klibere i psuju Srbiju! 

 

Sve to zbog Samardžića koji nije nikakva cvećka, već glavni akter kriminalnog skandala 2013. godine koji je hapšen zbog sumnje da je oštetio "Agrobanku" za preko 10 miliona evra!

 

 

Njega su pripadnici radne grupe MUP-a Srbije uhapsili zbog sumnji da je preko četiri njegova preduzeća uzeto pet kredita od "Agrobanke" koja nisu vraćena. 

 

Tada je Tužilaštvo za organizovani kriminal protiv Samardžića, kao i protiv odgovornih u "Agrobanci" Dušana Antonića, Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Veroljuba Papića i Bobana Labovića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

 

Njima se stavljalo na teret da su u periodu od 2004. godine do 2012. godine, odobravanjem kredita bez adekvatnog obezbedjenja, preduzećima "Kjub ril estejt", "Imtel kompjuters" Beograd, "Imtel AD" Beograd i "RCG d. o. o" Beograd pribavili imovinsku korist od oko 10 miliona evra i za isti taj iznos oštetili "Agrobanku".


Samardžić je bio u žiži javnosti i kada je preko svoje firme „Imtel" dobio od Telekoma posao uvođenja optičkih kablova za Crnu Goru. Od toga je, kako su tada mediji pisali, izašao bogatiji za 300.000 evra.

 

 

Kurir.rs 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...