SRBIJA NA UDARU STRANIH SLUŽBI ZBOG KOSMETA: Vučića špijuniraju iz Makedonije, glavni centar smešten u auto-salonu u Skoplju!
Foto: Zorana Jevtić, Profiemedia

OPASNOST

SRBIJA NA UDARU STRANIH SLUŽBI ZBOG KOSMETA: Vučića špijuniraju iz Makedonije, glavni centar smešten u auto-salonu u Skoplju!

Politika -

Sabotaža Tim obaveštajaca, čiji je rad maskiran u predstavništvu velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, formiran pre dva meseca u cilju blokade postizanja kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, otkriva narodni poslanik Milovan Drecun

Iako se svi u regionu upiru da javnost ubede da se zalažu za rešavanje kosovskog problema, ispod žita pojedini predano rade protiv interesa Srbije. Pojačava se obaveštajno delovanje kada je u pitanju kosmetski problem, upozorava predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i otkriva da je pre dva meseca formiran tim iskusnih agenata, čiji je rad maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju.

Temeljni stub

- Vodi se jaka kampanja u nekim susednim državama protiv postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja. Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv interesa države Srbije. Svako postizanje kompromisnog rešenja je temeljni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između Beograda i Prištine je priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje „velike Albanije“. Pre dva meseca formiran je jedan snažni obaveštajni tim, koji je maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, a gde su obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Makedonije i Nemačke - navodi Drecun i dodaje da je njihovo tajno delovanje usmereno da u potpunosti naškodi Srbiji.

foto: Stefan Jokić

- Šta mogu da rade sem da prikupljaju informacije, šire dezinformacije. Nije formiran da štiti naše interese, već da radi suprotno njima. To nije nimalo bezazleno, mogu da izvedu neku medijsku ili političku diverziju, čak i da izazovu sukobe - upozorava Drecun i dodaje da bi makedonska vlast morala da odgovori koja je svrha njihovog formiranja.

Čiji je projekat

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da je retko i opasno ako se udružuju agenti više službi:

- Gotovo sam siguran da je to projekat američke službe, eventualno i nemačke, jer oni jesu duboko zainteresovani za rešavanje pitanja KiM. Njima se slivaju svi podaci i oni odlučuju o akcijama, od ekonomskih pritisaka do udara na naš državni sistem i predsednika Vučića. Nije neuobičajeno da se delovanje obaveštajaca maskira njihovim navodnim radom kroz razna preduzeća, za uvoz i izvoz, softver, pa eto i iz sektora auto-industrije. Makedonija je idealna država, tvrdi član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović, za vršljanje stranih službi:

foto: Marina Lopičić

- Njihov premijer Zoran Zaev je totalno zavisan od zapadnih obaveštajnih službi jer su ga one dovele na vlast. I zato je sada Makedonija, koja je između KiM i Albanije, kao nosač aviona za razne obaveštajce, koji su protiv ruskog uticaja i čiji je zadatak udar na Srbiju.

Aleksandar Vučić MIR I STABILNOST KLJUČNIZA NAPREDAK REGIONA

foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa ambasadorima SAD u Srbiji i BiH Kajlom Skatom i Erikom Nelsonom.

- Mir i stabilnost su od ključnog značaja za napredak regiona - napisao je Vučić posle sastanka na svom Instagram profilu Budućnost Srbije.

foto: Kurir

DANAS POKLON U KURIRU! DODATAK NAŠI NAJLEPŠI KOLAČI: Više od 40 recepata za kolače iz rerne

Kurir danas poklanja dodatak Naši najlepši kolači iz rerne sa receptima za svačiji ukus. Neki od recepata koji vas čekaju su: kolač sa kruškama, voćna torta sa jogurtom, crna torta, korpice sa čokoladom, karamel-krem, crno-beli kolač, tart sa suvim šljivama, tortice od kandiranih korpica pomorandži, mini-kuglof i mnogi drugi.

foto: Promo

(Kurir.rs , B.B. / Foto:Zorana Jevtić, Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track