Najnovije vesti

AMERIKANCI POLUDELI JER RUSIJA POMAŽE SRBIJI, KOMANDANT HODŽIS OTKRIO: Isporuka ruskih oklopnih vozila Srbiji pokazatelj težnji Rusije da stvori NESTABILNOST na Balkanu
Foto: Printscreen Youtube/Radio Slobodna Evropa

REAKCIJA ZAPADA

AMERIKANCI POLUDELI JER RUSIJA POMAŽE SRBIJI, KOMANDANT HODŽIS OTKRIO: Isporuka ruskih oklopnih vozila Srbiji pokazatelj težnji Rusije da stvori NESTABILNOST na Balkanu

Politika

Bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, general-potpukovnik Frederik Ben Hodžis, izjavio je da je isporuka ruskih oklopnih vozila Srbiji "pokazatelj težnji Rusije da stvori nestabilnost na Balkanu".

- Više je nego jasno da nemaju interesa da pomognu Srbiji i njenim susedima da nađu mirno rešenje za izazove. Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i Zapada, uprkos želji miliona građana Srbije, rekao je Hodžis.

Deset ruskih oklopnih vozila predstavljena su u ponedeljak u Nišu. Prolaz ruske pošiljke blokirala je Rumunija, ali su vozila do Srbije stigla preko Mađarske.

foto: Printscreen Youtube/Radio Slobodna Evropa

- Nadam se da će Mađarska, značajan član NATO i Evropske unije, organizacija zasnovanih na idealima liberalne demokratije od kojih je ostvarila dosta koristi, pomoći da se Rusija privoli u ispunjavanju obaveza koje treba da ispuni svaki odgovorni član međunarodne zajednice, kazao je Hodžis.

On tvrdi i da Rusija konstantno krši međunarodno pravo u crnomorskom regionu.

- Mađarska može biti snažan zagovornik mira ukoliko odbaci napore Ruske Federacije da između nas umetne klin, dodao je Hodžis.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...