Najnovije vesti

ĐURIĆ RAZGOVARAO S BOCAN-HARČENKOM: Zahvalnost Moskvi na podršci Srbiji
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

bratski odnosi traju i trajaće vekovima

ĐURIĆ RAZGOVARAO S BOCAN-HARČENKOM: Zahvalnost Moskvi na podršci Srbiji

Politika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa novim ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zahvalio mu na doslednoj političkoj i diplomatskoj podršci koju Moskva pruža Srbiji i njenim nastojanjima da se izbori za poštovanje međunarodnog prava i očuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet.

 

Đurić je ruskog ambasadora upoznao sa političkom, bezbednosnom i socijalnom situacijom na Kosovu i Metohiji i okolnostima koje su dovele do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je analizi položaja srpskog naroda na Kosmetu, naročito nakon uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, kao i nakon niz agresivnih upada specijalnih snaga kosovske policije na sever pokrajine.

 

Đurić je poželeo dobrodošlicu Bocan-Harčenku i izrazio uverenje da će on nastaviti da radi na jačanju srpsko-ruskih odnosa, u duhu tradicionalnog prijateljstva dveju država i naroda, čemu će, dodao je, svakako doprineti i prijateljstvo predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Bratski odnosi Srbije i Rusije, traju vekovima i trajaće vekovima, naglasio Đurić, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...