OPREMANJE ENTERIJERA: Kako da zavesama promenite izgled prostorije

Pravilan izbor

OPREMANJE ENTERIJERA: Kako da zavesama promenite izgled prostorije

Politika -

Kada je reč o opremanju enterijera, postoji nekoliko proizvoda koji potpuno mogu promeniti izgled svake prostorije. Zavese se iz tog razloga mogu pronaći na gotovo svakom prozoru stambenog ili poslovnog enterijera. U današnje vreme postoji mnoštvo različitih stilova opremanja, ali ovaj tekstilni proizvod se može uklopiti uz svaki ambijent.

Na svetu postoji stotine različitih modela, boja ali i dezena za zavese koji Vašu prostoriju mogu potpuno promeniti. Uvek je za početak važno da uklopite prave boje sa nekim od komada nameštaja ili drugih predmeta u prostoriji. Ako ste neodlučni u toj nameri, bolje je da se konsultujete sa stručnim dizajnerima oko pravog izbora.

KAKO DA VAŠE ZAVESE IZGLEDAJU LUKSUZNIJE

Kada birate pravu metražnu zavesu, uvek obratite pažnju na širinu Vašeg prozora. Ovo je veoma bitna stavka jer zbog toga ćete tačno znati koliko Vaš materijal treba da bude nabran. Što je materijal nabraniji, dobićete više ’’talasa’’ ali lepši i luksuzniji izgled zavese.

Materijal zapravo ne mora da bude skup da bi luksuzno izgledao. Veća nabranost svakako čini da Vaša prostorija izgleda veoma upadljivo. Takođe, u ovoj nameri Vam mogu pomoći i draperije, koje možete ostaviti da elegantno stoje na obe strane prozora. Danas je moderno da se materijal malo vuče po podu, što je vrlo efektno i primamljivo rešenje.

Zavese su providni materijali, dok draperije služe da ne propuštaju svetlost ali i da Vas zaklone od pogleda. Naš savet je da uvek koristite kontrast kada birate boje za Vaš prostor. Što je lepši kontast boja, zavese i draperije mogu izgledati mnogo luksuznije.

KOJE SU PREDNOSTI KVALITETNIH ZAVESA I DRAPERIJA

Kvalitetne zavese su prvenstveno namenjene da stoje okačene na Vašim prozorima dugi niz godina. Zato je veoma važno da kvalitet stavite na prvo mesto prilikom kupovine. Zavese se često peru, tako da Vam preporučujemo da izaberete kvalitetne materijale koji neće promeniti boju nakon nekoliko pranja. Na taj način možete biti sigurni da ste izbegli i svako neprijatno iskustvo sa cepanjem zavesa nakon nekoliko meseci.

Isto tako je veoma važno da obratite pažnju na samu strukturu materijala ali i gustinu tkanja. Ako je tkanje gušće, zavese će Vas zaštititi od sunčevih zraka ali i radoznalih pogleda komšija. Prirodni materijali su svakako popularniji jer osim što su nežniji na dodir, vremenom zadržavaju svoj originalni oblik.

ROLO I ZEBRA ZAVESE ZA SVE VRSTE PROZORA

Ako ipak želite nešto modernije za Vaš enterijer, savetujemo Vas da pogledate raznovrsne modele rolo zavese. One su poslednjih godina postale veoma popularne jer se nude u gotovo svim bojama ali i različitim šarama. Rolo zavese predstavljaju jednobojna, dok su zebra zavese prugasta platna koja se podižu na lančić ili daljinac.

Obe vrste ovih zavesa se montiraju jednostavno i veoma su zahvalne za održavanje. Osim estetike, svi raspoloživi modeli mogu potpuno ili delimično neutralisati sunčeve ali i UV zrake. One se mogu okačiti na prozor, ubušiti u zid ili staviti iznad prozora na plafon. Na taj način imate veliki izbor pozicija koje mogu odgovarati Vašem rasporedu u stanu ili poslovnom prostoru.

Imajte na umu da je najbolje da rolo ili zebra zavese izradite po tačnim merama. Na taj način dobijate mogućnost da sami odaberete omiljene boje i dezene za jednu ili dve sobe. Ako želite da opremite više prostorija, slobodno stavite više različitih modela ovih zavesa. Svaka prostorija može da bude različita i zato se ne morate fokusirati da sve opremite sa jednim modelom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track