Najnovije vesti

VUČIĆ O PROFESORU RADENOVIĆU: Daću sve od sebe da jednog od najcitiranijih matematičara u svetu vratim u Srbiju!
Foto: Nemanja Nikolić

cilj

VUČIĆ O PROFESORU RADENOVIĆU: Daću sve od sebe da jednog od najcitiranijih matematičara u svetu vratim u Srbiju!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će dati sve od sebe da vrati prof. Stojana Radenovića, koga je angažovao Univerzitet kralja Sauda u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove.

 

On je, za TV Prva, rekao da mu je sada briga kako da vrati prof. Radenovića, koji inače spada u grupu najcitiranijih matematičara sveta, a zbog toga što više naučne radove ne potpisuje za Univerzitet u Beogradu, on je pao na Šangajskoj listi za 100 mesta.

 

- To je čovek kojeg je Tomislav Nikolić svojevremeno odlikovao na ponos naše države, a ja ću dati sve od sebe da za godinu dana, kada isteknu svi ti ugovori da ga vratim i da potpisuje sve svoje naučne radove za Srbiju. On je rekao najtačnije šta su problemi našeg društva - naveo je Vučić.

 

Univerzitet u Beogradu pao je na ovogosdišnjoj Šangajskoj listi, jer u svojim redovima nema više nijednog istraživača koji se nalaze na listi najcitiranijih.

 

Prof. Radenović, inače penzioner, naučne radove piše u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj stanuje na Vračaru. Zahvaljujući njemu, ali i prof. Zoranu Kadelburgu, Univerzitet u Beogradu našao se među 300 najboljih u svetu 2017. godine.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...