Đukić-Dejanović: Čeka me težak posao

Formiranje vlade

Đukić-Dejanović: Čeka me težak posao

Politika -
Kandidatkinja SPS za ministarku zdravlja ocenila je da je izbor da ona vodi to ministarstvo čast i ogromna odgovornost i najavila da će njena obaveza biti rad na primeni zakona o zdravstvenoj zaštiti i o socijalnom osiguranju

BEOGRAD - Kandidatkinja Socijalističke partije Srbije (SPS) za ministarku zdravlja Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da su dva meseca potrebna za uvid u stanje zdravstva, da bi se odredili prioriteti i povukli konkretni potezi u tom ministarstvu.

"Očito je da ćemo avgusta, pa i početkom septembra, morati da pravimo uvide u to koji su prioritetni potezi Ministarstva, i to će biti period kada ćemo se pripremati za jesenje zasedanje (Skupštine Srbije) kada će neki zakoni morati da budu promenjeni", rekla je Đukić-Dejanović u Beogradu.

Ocenila je da je predlog Glavnog odbora (GO) SPS da ona bude ministarka zdravlja, čast i ogromna odgovornost i najavila da će njena obaveza biti rad na primeni zakona o zdravstvenoj zaštiti i o socijalnom osiguranju.

"Ishod mog angažovanja - i kompletnog tima, treba da bude takav da zdravlje građana Srbije bude podignuto na viši nivo i zaista ću uložiti sve stručne i radne potencijale da tako i bude", rekla je Đukić-Dejanović novinarima posle sednice GO SPS.

Đukić-Dejanović je dodala da će posao ministra zdravlja biti težak zbog sadašnjeg položaja zdravstva, ali je uverena da je moguće da se u organizaciji rada uradi mnogo više u korist građana i naglasila da se mora vratiti dostojanstvo zdravstvenim radnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track