POSLANIK SNS NAPAO ŠEFA DIPLOMATIJE: Ivica Dačić preuzima zasluge Vlade
Foto: Marina Lopičić, Beta / Mario Strmotić / Hina

Fajt

POSLANIK SNS NAPAO ŠEFA DIPLOMATIJE: Ivica Dačić preuzima zasluge Vlade

Politika -

Turbulencije: Aleksandar Marković izjavio je da se šef diplomatije Ivica Dačić ne pita o prijemu Kosova u Interpol

U vladajućoj koaliciji je novi rat na pomolu. Aleksandar Marković, poslanik SNS, izjavio je juče da mu smeta kada bilo koji pojedinac u Vladi pokuša da preuzme zasluge za neki uspeh koji država postigne i da se šef diplomatije Ivica Dačić ne pita o prijemu Kosova u Interpol.

foto: Printscreen/Youtube

Marković je to rekao povodom Dačićeve izjave da Kosovo na sednici Interpola u oktobru sigurno neće biti primljeno u tu organizaciju i da će, ukoliko se to ipak desi, podneti ostavku. - Apsolutno sam protiv toga da neko kaže: „Ja sam zaslužan za to što lažna država Kosovo nije primljena u Interpol, Unesko ili neku drugu međunarodnu organizaciju“, kao i kada je reč o povlačenju priznanja Kosova od drugih država - kazao je Marković, kao i da je za te uspehe najzaslužnija vlada, koju predvodi SNS, a na čijem je čelu Aleksandar Vučić.

Sve zakuvao  izjavom da je Dačić  sledeći premijer... Dragan  Marković Palma
Sve zakuvao izjavom da je Dačić sledeći premijer... Dragan Marković Palmafoto: Zorana Jevtić

Vučićev autoritet

- Ne želim da umanjim ničiju zaslugu i rezultat, ali svi u Srbiji znaju da je Vučić taj koji uživa najveći autoritet, najveći rejting i najveće poverenje. Dakle, niti će Dačić dati ostavku, niti se on pita po pitanju prijema Kosova u Interpol - naveo je on.

foto: Zorana Jevtić

Ivica Dačić u razgovoru za Kurir kaže da on nikad nije rekao da je to njegova pojedinačna akcija, već dogovor s predsednikom Vučićem i da je to akcija cele vlade: - To podrazumeva akciju za povlačenje priznanja i protiv učlanjenja takozvane države Kosovo u međunarodne organizacije Unesko, Interpol i razne druge. To je moj posao i zadatak. To radimo zajedno sa drugima, u slučaju Interpola s Nebojšom Stefanovićem. I to uvek ističem. Najvažnije je da je 15 zemalja povuklo priznanje Kosova i da Kosovo nije ušlo u Unesko i Interpol, ostalo ništa nije bitno.

Timski rad

Politički analitičar Branko Radun kaže da su ovo varnice u vladajućoj koaliciji, ali da nekih ozbiljnih problema nema.

foto: Medija Centar Beograd

- To su neke varnice koje izbijaju s vremena na vreme. Da postoje ozbiljni problemi, čule bi se izjave s višeg nivoa. Dačić uvek govori o timskom radu Vlade i Vučića. Očigledno je da nekom u SNS nije po volji da Dačić bude na tom mestu i dobija poene.

Nakon izjave Dačićevog koalicionog partnera Dragana Markovića Palme da Dačić treba da bude sledeći premijer, oglasili su se i koalicioni partneri iz SNS koji su poručili da to može da se desi kada SPS bude imao veću podršku od naprednjaka.

Milovan Drecun UPOZORAVAMO INTERPOL

foto: Stefan Kojić

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, kaže da je dobro što Srbija kontinuirano radi na sprečavanju prijema Kosova u Interpol. - To bi bio vrhunski uspeh albanske mafije, čiji su pripadnici ključne političke ličnosti na KiM poput Tačija, Haradinaja, Kadrija Veseljija - kazao je on.

Kurir.rs/Katarina Blagović Foto: Marina Lopičić,Beta / Mario Strmotić / Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track