EVROPSKI LICEMERI: Oćutali stradanja Srba, a bune se zbog najave napada u EU
Foto: Profimedia

Opasnost: ALBANSKI TERORISTI UZBUNILI BRISEL

EVROPSKI LICEMERI: Oćutali stradanja Srba, a bune se zbog najave napada u EU

Politika -

Nepravda: Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže da zapadne zemlje nemaju sluha za paljenje srpskih svetinja, što je apsolutno licemerno

Četvoro albanskih terorista sa Kosova osuđeno je zbog planiranja napada na vojnike NATO, objavio je Brasels tajms! Oni su prethodno palili pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i planirali napade na srpske kafiće u Gračanici, ali su zapadne zemlje reagovale tek nakon što su i one došle u opasnost.

Ovi albanski teroristi su radili za Islamsku državu, a iz Brisela su odmah stigla upozorenja da su planirali više organizovanih napada na Belgiju i Francusku. Iako se istoj terorističkoj grupi prethodno stavilo na teret paljenje srpskih crkava na KiM, munjevite akcije nastale su tek kada su se pretnje proširile i na zapadne države. Stručnjaci za bezbednost ocenjuju da je to ubedljivo postojanje nejednakih aršina i da su Zapadu zločini nad Srbima i Srbijom manje alarmantni nego nad bilo kojom drugom državom.

Imali eksploziv

- Tri muškarca i jedna žena osuđeni su za ratovanje za zloglasnu islamističku terorističku organizaciju Islamsku državu. Dvojica od njih imaju belgijsko državljanstvo: vođa grupe Bujar Behrami (26), koji je uhapšen u septembru, i Gramoš Šabani (26), koji je uhapšen u junu sa Resimom Kastratijem (26) i Edonom Haliti (25). Njih četvoro su obučeni i za bombaške samoubilačke napade, na šta ukazuju eksploziv i oprema koju su imali. Napade su planirali i na kafiće u Gračanici - piše Brasels tajms.

foto: Youtube/Printscreen

Antisrpska politika

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže za Kurir da smo redovno svedoci događaja koji, kao ovaj, pokazuju da zapadne zemlje nemaju sluha i razumevanja za napade s kojima se Srbija suočava. - Ovo četvoro terorista su paradne žrtve jedne lažne principijelnosti u borbi protiv terorizma. Zapravo, prava borba protiv terorizma na Kosovu ne postoji jer je ona tamo geopolitički nacionalni projekat i nije aktivnost samo jedne grupe, nego opšteg stanja, antisrpskog duha i antisrpske politike. Kad god proganjaju Srbe, to je za Zapad pozitivno i to se ne sankcioniše, a bili smo svedoci rigoroznih kažnjavanja kada su napadi usmereni na druge. Oni nemaju sluha za paljenje srpskih crkava i to je apsolutno licemerno - kaže Galijašević.

Kurir.rs/Silvija Slamnig Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track