Najnovije vesti

BRNABIĆEVA ZAVRŠILA POSETU BERLINU: Sastala se s predstavnicima Udruženja porodičnih preduzetnika i BITKOM
Foto: TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIĆ

kraj dvodnevne posete

BRNABIĆEVA ZAVRŠILA POSETU BERLINU: Sastala se s predstavnicima Udruženja porodičnih preduzetnika i BITKOM

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastancima sa rukovodstvom i predstavnicima BITKOM-a, digitalne asocijacije koja predstavlja više od 2600 kompanija digitalne ekonomije završila je dvodnevnu posetu Berlinu.

 

Reč je o asocijaciji koja radi u svim oblastima digitalizacije i njene primene i partner je nemačkoj vladi u pitanjima digitalne transformacije.

 

Brnabić je tokom susreta predstavila prioritete Srbije u digitalizaciji, pre svega u obrazovanju i e-Upravi i istakla da joj je cilj ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama.

 

1 / 4 Foto: TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIĆ

 

Podsetila je i da je potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma o formiranju regionalnog centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.

 

Predsednica vlade se prethodno sastala sa predstavnicima Udruženja porodičnih preduzetnika koje okuplja 450 kompanija u porodičnom vlasništvu.

Pored malih i srednjih preduzeća, članovi udruženja su i velike kompanije, a među njima i Lidl, Rošman, Bosć, Falke, Gabor, Aldi, Stihl.

 

Brnabićeva je sa predstavnicima udruženja razgovarala o mogućnostima novih investicija, a oni ocenili da je Srbija dobra investiciona destinacija.

 

Premijerka je u Berlin došla na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...