POPOVIĆ, KRKOBABIĆ I LJAJIĆ KOKETIRAJU S OPOZICIJOM: SNS razočaran partnerima, Đukanović predlaže izlazak na izbore bez koalicionih saradnika!
Foto: Kurir

Kritika

POPOVIĆ, KRKOBABIĆ I LJAJIĆ KOKETIRAJU S OPOZICIJOM: SNS razočaran partnerima, Đukanović predlaže izlazak na izbore bez koalicionih saradnika!

Politika -

Bili smo darežljivi prema njima i to nam se obilo o glavu. Tu su i neki
delovi SPS koji ne misle dobro ni Dačiću, a imali su biznis varijante s Đilasom,
kaže poslanik SNS Vladimir Đukanović

Grupa funkcionera Srpske napredne stranke zalaže se da na predstojeće redovne izbore, koji će biti održani marta sledeće godine, ta partija izađe bez koalicionih partnera na listi jer im se, kako tvrde, saradnja s njima obila o glavu. Ne samo da nisu pokazali lojalnost već uveliko koketiraju s opozicijom.

Bez dlake na jeziku... Vladimir Đukanović
Bez dlake na jeziku... Vladimir Đukanovićfoto: Marina Lopičić

Postizborne koalicije

Internacionalni sekretar SNS i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović je u jučerašnjem intervjuu Kuriru kazala da je SNS dosad bio veoma darežljiv prema koalicionim partnerima i da smatra da bi svaka politička partija trebalo da se samostalno „izmeri“ na izborima, posle čega postizborne koalicije i pregovori imaju smisla. Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da se potpuno slaže sa stranačkom koleginicom. - Preterano smo dali koalicionim partnerima i to nam se obilo o glavu. Pojedini ne samo da se nisu pokazali kao lojalni koalicioni partneri već nisu pokazali ni želju da brane svoje sopstvene pozicije. Tu su kada treba ubrati plodove vlasti, ali ne i kada se mora preuzeti odgovornost. A povrh svega, koketiraju s opozicijom - kaže za Kurir Đukanović i otkriva na koga se kritika konkretno odnosi:

- To su Nenad Popović, Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, ali i neki delovi SPS koji ne misle dobro ni Dačiću. To su oni socijalisti, neću ja o imenima, sami će se prepoznati, koji su imali biznis varijante s Draganom Đilasom, pa bi opet da se vrate na ta njihova vremena. S tom razlikom da SPS nije bio na listi SNS, na izborima 2016. takmičili su se samostalno.

foto: Zorana Jevtić

Izbaciti štetočine

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da SNS nije imao nikakve koristi od saradnje s Popovićem i Krkobabićem: - Oni su uzimali deo kolača SNS, a zauzvrat ništa nisu doprineli. Takve štetočine bi trebalo izbaciti iz koalicije, dok Ljajić ipak ima neku težinu. Kooperativan je, ima velikog iskustva, predstavnik je manjinske zajednice, a popularan u celoj zemlji.

Podsetimo, i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je na Glavnom odboru stranke početkom meseca kritikovao svoje koalicione partnere, uz najavu da će imati manje poslaničkih mesta.

Druženje socijalista s đilasovcima BAJATOVIĆ: S OPOZICIJOM RAZGOVARAMO NA FPN

foto: Zorana Jevtić

Odnosi SNS i SPS su, kako se pominjalo u javnosti, narušeni i u Vojvodini. Potpredsednik SNS Milenko Jovanov je nedavno kazao da su se tokom usvajanja rebalansa budžeta za 2019. u Skupštini Vojvodine pojedini pokrajinski tribuni po hodnicima družili s poslanicima iz Đilasovog saveza. Na ove prozivke potpredsednik SPS i predsednik vojvođanskog pokrajinskog odbora te stranke Dušan Bajatović za Kurir je kazao da „prosto nema nikakav komentar“: - Stav SPS je kristalno jasan. Vode se razgovori između vlasti i opozicije na FPN, sve ostalo je marginalno.

Kurir.rs/Biljana Bojić Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track