Najnovije vesti

KOLINDA HRVATIMA PREĆUTALA DAČIĆA: Prijavila im samo susret sa Tačijem, a Ivicu krije kao zmija noge?! Ali zato Ivanka Tramp nije krila oduševljenje (FOTO)
Foto: Beta/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC, AP/Arhivska Fotografija

to nije lepo...

KOLINDA HRVATIMA PREĆUTALA DAČIĆA: Prijavila im samo susret sa Tačijem, a Ivicu krije kao zmija noge?! Ali zato Ivanka Tramp nije krila oduševljenje (FOTO)

Politika

ZAGREB - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u Njujorku, prećutala je da je imala kratak susret sa Ivicom Dačićem.

Grabar Kitarović je tokom susreta sa Generalnim sekretarom UN Atoniom Guterešom izjavila da bi "zamena teritorija" na Kosovu bila loša ideja, koja bi otvorila "Pandorinu kutiju".

"Spomenula sam zamenu teritorija i rekla da bi to bila jako loša ideja koja bi otvorila Pandorinu kutiju i raznorazne zahteve za teritorijalnim promenama na prostoru cele bivše Jugoslavije", rekla je Kitarović.

Predsednica je, navodi poral, kritikovala ideju "razmene teritorija" i na bilateralnom susretu s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji je menjao stavove po tom pitanju.

Tvrdoglava Čokolinda: Samo smo se mimoišli na hodniku...

Kabinet predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović saopštio je danas da u Njujorku nije održan bilateralni sastanak sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem. "Hrvatska delegacija je srpsku srela na hodniku, kao i desetine drugih. Ako predsednica nekog pozdravi, to nije bilateralni sastanak", komentar je iz kabineta hrvatske predsednice na saopštenje srpskog Ministarstva spoljnih poslova, javlja Beta.

Index.hr piše da Grabar Kitarović ni u saopštenju ni na Tviteru ne pominje kratak susret sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Ovaj medij dodaje da se u saopštenju srpskog MSP navodi da je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u Njujorku imao niz kraćih susreta s brojnim čelnicima, medju kojima je i hrvatska predsednika Kolinda Grabar Kitarović.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije Printscreen

U saopštenju Pantovčaka stoji dalje da je Kitarović sa Guterešom razmenila mišljenja o stanju na jugoistoku Evrope i o hrvatskom predsedanju Saveta Evrope u prvoj polovini 2020.

"Glavne teme razgovora bile su situacija odnosno razvoj situacije na jugoistoku Evrope, posebno u Bosni i Hercegovini kao i odnosi izmedju Beograda i Kosova, te šta je to što Hrvatska kao lider na području jugoistoka Evrope može učiniti kako bi pomogla u daljoj stabilizaciji stanja i rešavanju ovih otvorenih pitanja", rekla je Kitarović nakon sastanka sa Guterešom.

Predsednica Grabar-Kitarović navela je da je Gutereša posebno zanimalo što će Hrvatska činiti u okviru predsedavanja Saveta Evrope i na koji način to namerava da iskoristi za sebe i za svoje susedstvo.

(Kurir.rs/Tanjug/Index.hr)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...