NOVI PROGON SRPSKIH ZVANIČNIKA! Kozarev sproveden do Končulja, potera za Petkovićem
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

BAHATA kosovska policija

NOVI PROGON SRPSKIH ZVANIČNIKA! Kozarev sproveden do Končulja, potera za Petkovićem

Politika -

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dušan Kozarev primoran je danas da napusti Kosovo, saopštili su iz ove institucije.

Kozarev je zaustavljen na putu od Raniluga ka Novom Brdu, odakle je sproveden do Končulja sa obrazloženjem da „predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima“.

- Kozarev je, naime, danas trebalo da prisustvuje jednom od predizbornih skupova Srpske liste i prenese poruku jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sa državom Srbijom. Kosovska policija pokušava da uhvati i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića, koji je se sa istim ciljem uputio u Plemetinu - navode iz Kancelarije ocenjujući da se radi o nasilničkim aktima Prištine.

- Kosovska policija se na ovaj način direktno stavila u službu politike, a sve u interesu političkih subjekata koji se uz albansku podršku bore sa Srpskom listom za deset zagarantovanih srpskih poslaničkih mesta u parlamentu privremenih institucija samouprave u Prištini.

Upozoravaju vinovnike ovakvih akcija da će krivično odgovarati kada postanu dostupni srpskim pravosudnim organima, a uvereni su i da će uprkos takvim delima, srpski narod 6. oktobra „referendumski glasati“.

O ovom incidentu biće informisane sve međunarodne instance, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja