DAČIĆEV GLAVNI OPERATIVAC, TAJKUN I KLJUČNI AKTER AFERE KOFER SAKRIO IMOVINU: Zagrađanin krije vilu od 1.000.000 EVRA i džip od 100.000 evra!
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

Sumnjivo: socijalista NIJE PRIJAVIO IMOVINU

DAČIĆEV GLAVNI OPERATIVAC, TAJKUN I KLJUČNI AKTER AFERE KOFER SAKRIO IMOVINU: Zagrađanin krije vilu od 1.000.000 EVRA i džip od 100.000 evra!

Politika -

Vilu na Bežanijskoj kosi od milion evra on nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije iako ga zakon na to obavezuje. U katastru se vidi da se ta nekretnina vodi na njega i njegovu suprugu Sanju Zagrađanin

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i glavni akter

afere „kofer“ Vladan Zagrađanin skriva vrednu imovinu!

DOKAZ! Izvod iz Agencije za borbu protiv korupcije
DOKAZ! Izvod iz Agencije za borbu protiv korupcijefoto: APR

Naime, vilu na Bežanijskoj kosi u Beogradu, u kojoj živi i koja košta oko milion evra, on nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije iako ga, kao javnog funkcionera, zakon na to obavezuje.

Ugovor o poklonu

Da je nekretnina u njegovom vlasništvu, potvrđeno nam je iz više izvora, a dokaz je i to što se u katastru nepokretnosti vodi na njega i njegovu suprugu Sanju Zagrađanin. Prema tim podacima, njima pripada po polovina „porodične stambene zgrade“, po 161 kvadrat svakome, odnosno 322 kvadrata ukupno.

foto: Printscreen

Pored ove vile socijalista ima i luksuzan automobil marke „rendž rover“, koji takođe nije prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije.

Osim toga što nije prijavio svu imovinu, interesantno je i to da je prvi operativac Ivice Dačića i SPS za većinu stavki iz imovinske karte naveo da ih je dobio na osnovu „ugovora o poklonu“, i to: kuću, trosoban stan, pomoćni objekat, zemljište.

- U luksuznoj kući s bazenom Zagrađanin živi sa suprugom i dve ćerke, ali je izbegao da je prikaže u imovinskoj. On je poznat po tome da živi na visokoj nozi, a još jedan dokaz za to je automobil marke „rendž rover“ koji vozi, a vredan je čak 100.000 evra - kaže izvor Kurira.

Skrivanje i fingiranje

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija podseća da je već poznata matrica za skrivanje porekla imovine navođenje da je ona poklon.

- To smo čak gledali i u mafijaškim filmovima, kad se pravdaju pa kažu: „To sam dobio na poklon.“ Zar nije primetno da političari postanu „poklonoprimci“ tek kad dođu na visoke funkcije, pa ih se odjednom sete neki prijatelji, rođaci i navodno dobijaju poklone, nasleđe. Svako ko sabere dva i dva shvati da tu ima prljave igre i da je to pokušaj prikrivanja i fingiranja stvarnog stanja. Ne kažem da je to i u ovom slučaju tako, ali može da ukaže na sumnjive poslove koji bi bili atraktivni za istražne organe ili organe gonjenja - kaže Dobrašinović i dodaje da je neprijavljivanje imovine krivično delo.

Zlatko Minić iz Transparentnosti Srbija takođe podseća da je zakon jasan i nedvosmislen: - Ako dođe do sumnje da javni funkcioner nije prijavio svu svoju imovinu, najbolja adresa je upravo agencija - zaključuje Minić. Zagrađanin i Dačić juče se nisu javljali na telefon niti su odgovarali na poruke.

ČINJENICE

Zagrađaninova imovina prijavljena Agenciji za borbu protiv korupcije - oktobar 2018.

- 27.320 dinara poslanički paušal - kuća, površina u osnovi 90 m2 1/1 ugovor o poklonu - pomoćni objekat 28 m2 1/1 ugovor o poklonu - zemljište 1.596 m2 1/1 ugovor o poklonu - nema automobil - ima depozit u banci * trosoban stan 138,46 m2 - 1/2 ugovor o poklonu * garsonjera 27 m2 - kupovina * to je imao u 2016.

Anja Zagrađanin ĆERKA SE HVALI NA INSTAGRAMU

foto: Instagram

Anja Zagrađanin, ćerka Vladana Zagrađanina, juče se pohvalila naslovnom stranom Kurira na Instagramu. Ona je tekst o poslovima i poziciji njenog oca u SPS okačila uz komentar: „Ne može nam niko ništa, mogu samo da...“ Inače, Zagrađaninovoj naslednici za punoletstvo je pevao Ivica Dačić.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

EKSKLUZIVNO - SAZNAJEMO

Jevtić IDE U ZATVOR! Žalio se na deset meseci kućnog zatvora, pa mu sud odluku preinačio na deset meseci iza rešetaka Suvlasnik "FM pleja" na koji je bačena bomba Oprostili smo Editi 100.000 evra Propade turneja Aci Lukasu ZABRANJEN ulazak u Australiju Incident: Šabački vrtić "Bajka" Dečak (6) izbo devojčicu (6) makazama u vrat Kolaps: Drugi dan štrajka GRAĐANI BESNI NA TAKSISTE! Ponovo blokirali grad Rizik: Panika posle povlačenja omiljenog leka Srbi popili tri miliona kutija ranisana, pa ostali bez njega Put oko sveta Partizan prevalio 4.000 km i četiri vremenske zone Komandant Savo naredio: U NAPAD!

Ne propustite

DANAS POKLON UZ KURIR, NOVI STARS: Posle 14 godina braka, rastali se Elena i Jugoslav Karić

Pročitajte samo u Starsu: Posle 14 godina braka, rastali se Elena i Jugoslav Karić.

Otkrivamo kako će podeliti imovinu vrednu milione, gde se dizajnerka sada nalazi, šta kaže njena majka Verica Rakočević...

Pročitajte hit intervju s Goranom Stojićevićem Karamelom: Imao sam seks sa poznatom pevačicom! Lepa Lukić pred ulazak u rijaliti poručila: Pare sam zaključala u sef, lopovi mogu da obiju samo banku!

foto: AMG

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira Foto: Dado Đilas,Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track