HRVATIMA SMETA PRIJATELJSTVO VUČIĆA I ERDOGANA: Ljubomorni na najavljene investicije
Foto: Zorana Jevtić

UVREĐENI

HRVATIMA SMETA PRIJATELJSTVO VUČIĆA I ERDOGANA: Ljubomorni na najavljene investicije

Politika -

Jasno je kad u Hrvatskoj nema investicija kao što ih ima u Srbiji da će to njihov državni vrh i mediji gledati kroz lažne istorijske analogije

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan želi da ostvari svoj san i oživi granice Osmanskog carstva novog doba, gde može vojskom, a gde ne, onda investicionom ekspanzijom kao na Balkanu, tvrdi Večernji list, blizak državnom vrhu Hrvatske.

Ovaj list navodi da velikim ulaganjima i „ekonomskom invazijom“ na području Balkana (Srbija, BiH, Albanija, Kosovo) Erdogan ostvaruje svoju ideju iz 2012. godine, dok je bio turski premijer, kada je kazao da se Turska angažuje u regionu jer je to područje nekad pripadalo Osmanskom carstvu.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Hrvatima smeta dobar odnos predsednika Aleksandra Vučića i turskog predsednika Erdogana.

- Trn u oku im je unapređenje ekonomskih i političkih odnosa između dve države, Turske i Srbije. Jasno je kad u Hrvatskoj nema investicija kao što ih ima u Srbiji da će to njihov državni vrh i mediji gledati kroz lažne istorijske analogije. Smeta im sve pozitivno što se dešava i dešavaće se u Srbiji - podvlači Stanković.

Podsetimo, Erdogan je u prisustvu predsednika Vučića, kao i članova Predsedništva BiH u utorak svečano otvorio početak radova na auto-putu Beograd-Sarajevo, deset meseci od potpisivanja komercijalnog ugovora vrednog 250 miliona evra.

(Kurir.rs / Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track