RAMA VUČIĆU USRED NOVOG SADA: Još nam je potreban engleski...
Foto: Tanjug/Tanja Valič

trilaterala o malom šengenu

RAMA VUČIĆU USRED NOVOG SADA: Još nam je potreban engleski...

Politika -

NOVI SAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev održali su danas, nakon trilateralnog sastanka, konferenciju za novinare, na kojoj su se obratili na svojim maternjim jezicima.

1 / 11 Foto: Serbian Presidential Press Service via AP

Prvi je govorio predsednik Vučić, a nakon njega se obratio i premijer Albanije Edi Rama.

Kada je Rama počeo obraćanje na albanskom jeziku, došlo je do malog zastoja, jer je, kako je novinarima objasnio Vučić, njegovo obraćanje najpre predvođeno na engleski, pa na srpski jezik.

"Mnogi će naš sastanak u Novom Sadu, poznatom po duhu tolerancije, nazvati revolucionarnim, mislim da je sastanak od izuzetnog značaja za naše tri zemlje, za Srbiju nesumnjivo. Dokument se zasniva na implementaciji četiri ključne slobode, koje su međunarodno prihvaćene, koje promoviše i EU, sloboda protoka kapitala, roba, usluga i ljudi. To radimo zarad velike koristi koju će imati naši građani, zbog toga što smo uvereni da ljudi u našim zemljama zaslužuju bolju budućnost i viši životni standard, zaslužuju neuporedivo nižu stopu nezaposlenosti. Važno je regulisati naše međusobne odnose za ubrzani rast i održivi razvoj svake od naših zemalja i da u mnogo čemu zajednički delamo. Ukoliko sklonimo barijere to znači više posla za naše ljude i veće plate. Za nas je od presudnog značaja što smo radili na konkretan način i što smo se borili za interese naših građana. Za nas je najvažnije da se bavimo suštinskim pitanjima, konkretnim merama, ovo je esencijalno za naš suštinski napredak. Uveren sam da će naša saradnja biti sve bolja, bliža i da ćemo mnogo koristi doneti našim građanima. Možete da zimislite da imamo jedinstveno tržište rada, povećava se konkurencija, lakše dolazimo do rešenja, to su fantastične vesti." - Predsednik Vučić nakon trilateralnog sastanaka sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Zoranom Zaevom i predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

"Još nam je potreban engleski između", prokomentarisao je Rama na engleskom jeziku i nastavio obraćanje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track