Najnovije vesti

DAČIĆ: Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol
Foto: Beta

snažna diplomatska aktivnost srbije

DAČIĆ: Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol

Politika

Ministar spoljnih poslova poslao otvoreni telegram svim srpskim diplomatskim predstavništvima u kojem pod oznakom "vrlo hitno" poslao jasne instrukcije

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, a srpske diplomate širom sveta iz Ministarstva spoljnih poslova dobile su izričitu direktivu da ulože sve napore kako bi se osujetili pokušaji tzv. R. Kosova da postane članice te međunarodne policijske organizacije.

"Kosovo nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu", rekao je Dačić uoči današnje početka zasedanja Generalne skupštine Interpola u Čileu.

Novosti su imale uvid u otvoreni telegram koji je iz Ministarstva spoljnih poslova poslat svim srpskim diplomatskim predstavništvima, i u kojem je Ivica Dačić pod oznakom "vrlo hitno" poslao jasne instrukcije.

U telegramu se naglašava da su sprečavanje daljih priznanja nezavisnosti Kosova i povlačenje postojećih, kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije pitanja od najvišeg nacionalnog interesa i trenutno glavni spoljnopolitički prioritet na kojem je angažovano čitavo srpsko rukovodstvo.

"U svetlu predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Interpola u Santjagu, trenutno je apsolutni prioritet nastavak intenzivnog angažovanja diplomatsko-konzularne mreže kod svih članica", navodi se u telegramu.

U dopisu Dačića se dodaje da je u slučaju da GS Interpola bude odlučivala o zahtevu Prištine za prijem, Srbiji važan glas svake države.

"Pojačani angažman neophodan je kod država čiji stavovi nisu čvrsti po pitanju podrške našoj poziciji", navodi se u dopisu ministra Dačića.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...