STEFANOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Odluka PRIŠTINE da povuče zahtev za prijem u INTERPOL velika POBEDA SRBIJE!
Foto: Marina Lopičić

intervju

STEFANOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Odluka PRIŠTINE da povuče zahtev za prijem u INTERPOL velika POBEDA SRBIJE!

Politika -

Lažna država Kosovo povukla je zahteva za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji Interpol zahvaljujući diplomatskoj ofanzivi Srbije, što predstavlja veliku pobedu naše delegacije na međunarodnom nivou!

Kako je došlo do toga da Priština povuče zahtev za prijem u Interpol? - Ovo je odluka bazirana na tome sto su pristinska delegacija i njihovi sponzori shvatili da nece imati dovoljan broj glasova za izbor i da ce otpor biti ozbiljan. Srbija je uspela da, zajedno sa nasim saveznicima, mobilise dovoljan broj drzava koje ce podrzati nasu poziciju, kao i medjunarodno pravo.

Na koji način ste uspeli da izdejstvujete ovu odluku?

- Uspeli smo da obezbedimo i glasove nekih drzava koje su priznale tzv. Kosovo, cime je nas uspeh veci. Ipak, ovo nije kraj.

Da li je ovo definitivna pobeda? Da li će Priština odustati od članstva u Interpolu?

- Pristinska delegacija je vec najavila kandidaturu za sledecu godinu i nasa borba se nastavlja. I danas i sutra cu se sastajati sa ministrima unutrasnjih poslova i sefovima delegacija drzava za koje sam uveren da mogu da nam pomognu u nasoj borbi za suverenitet nase zemlje i ocuvanje Interpola kao policijske organizacije.

Kurir. rs

Foto:Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track