Najnovije vesti

VUČIĆ SA MONDOLONIJEM: Makronova poseta dala novi impuls bilateralnim odnosima (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

sastanak

VUČIĆ SA MONDOLONIJEM: Makronova poseta dala novi impuls bilateralnim odnosima (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Frederika Mondolonija, kome je još jednom zahvalio na svemu što je za odnose Srbije i Francuske učinio tokom svog ambasadorskog mandata u Beogradu.

 

Dvojica sagovornika su se saglasili da je poseta predsednika Makrona dala novi impuls bilateralnim odnosima. Francuski diplomata je naglasio da je za predsednika Makrona poseta Beogradu bila posebna i da je dala novu energiju za srpsko-francusku saradnju i ispunjavanje ambicioznih zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, Mondoloni je za naredne mesece najavio posete nekoliko

francuskih ministara, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

 

Zvaničnik francuskog Ministarstva spoljnih poslova je preneo i posvećenost predsednika Makrona dijalogu Beograda i Prištine, koju je pokazao i kroz inicijativu da, sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, organizuje sastanke posvećene tom procesu.

 

"Predsednik Vučić i Mondoloni su razgovarali i o francuskom viđenju proširenja Evropske unije, koje, kako je objasnio francuski diplomata, podrazumeva članstvo Zapadnog Balkana po završetku unutrašnjih reformi EU i ispunjenja uslova od strane zemalja kandidata", navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić zahvalio na posvećenosti Francuske ekonomskom razvoju Srbije kroz angažovanje Francuske razvojne agencije, čija je regionalna kancelarija počela sa radom u Beogradu.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...