Najnovije vesti

SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić primio predsednicu Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulu Renold (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Predsedništvo

SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić primio predsednicu Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulu Renold (FOTO)

Politika

BEOGRAD - Predsednik Vučić sastao se sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Renold.

- Ursula Renold - jedna od najpametnijih i najobrazovanijih žena sa kojom sam imao čast da razgovaram i mnogo naučim o dualnom obrazovanju. Dualno obrazovanje je sadašnjica Švajcarske, Nemačke i Austrije, ali i budućnost Srbije!, rekao je Vučić povodom susreta sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Renold.

Vučić je rekao da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od njenih najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske i posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije koji će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje održivog razvoja naše privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji.

Predsednik je zahvalio sagovornicima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu i rekao da Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema i da upravo zbog toga želimo da primenimo njen model dualnog obrazovanja i prilagodimo ga našim uslovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić sastao se sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Renold.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade u iznosu od 8 miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta "Od obrazovanja do zapošljavanja (E2E)" u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.

Predsednica Saveta Rejnold pohvalila je svim institucijama koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.

Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije.

(Kurir.rs/Instagram/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...