HOLANDIJA PODRŽAVA SRBIJU NA PUTU KA EU: Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Blokom (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

sastanak u beogradu

HOLANDIJA PODRŽAVA SRBIJU NA PUTU KA EU: Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Blokom (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stefom Blokom izrazio zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti i politički dijalog.

"Zalažemo se za intenziviranje kontakata na najvišem nivou, jer bilateralne posete i kontinuitet susreta doprinose unapređenju sveukupnuh odnosa dveju zemalja, kao i boljem međusobnom razumevanju", rekao je predsednik Vučić i uputio poziv Njegovom kraljevskom visočanstvu kralju Viljemu Aleksandru i kraljici Maksimi da posete Srbiju.

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

"Mi smo čvrsto uvereni da dijalog predstavlja jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja", naglasio je predsednik Vučić, ukazavši na neophodnost postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost na Kosovu i Metohiji.

foto: Predsedništvo Srbije

Ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok rekao je da je veoma važno ostvariti napredak u oblasti vladavine prava s čim se saglasio predsednik Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track