BORA ČORBA OTKRIO ZAŠTO SE DEPARDJE PRODAO ALBANCIMA: On patološki mrzi Kusturicu, pa zato MRZI I SRBE! JEDNOM KRETEN - UVEK KRETEN!
Foto: Profimedia, Nemanja Pančić

ŽESTOKO

BORA ČORBA OTKRIO ZAŠTO SE DEPARDJE PRODAO ALBANCIMA: On patološki mrzi Kusturicu, pa zato MRZI I SRBE! JEDNOM KRETEN - UVEK KRETEN!

Politika -

Žerar Depardje glumi Slobodana Miloševića u albanskom propagandnom filmu koji najstrašnije satanizuje Srbe. Depardje se ranije lažno predstavljao kao veliki prijatelj Srbije, a roker Bora Đorđević otkrio je zbog čega nas zapravo ne podnosi!

Depardje igra u albanskom filmu "Milošević i mi", čiji je reditelj Arben Kastrati iz Prištine, a koji se snima u albanskom gradu Đirokastri. Kako je objavljeno u tamošnjim medijima, radnja filma je smeštena u 2003. godinu i prati život albanskih porodica posle rata na Kosovu 1999.

Premijer Albanije Edi Rama je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa Depardjeom i budućim predsednikom vlade lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem.

"Usred dugog razgovora sa Aljbinom, gde smo razgovarali o mnogim temama saradnje i koordinacije između dveju vlada, imali smo posebnu pauzu sa kosovskim autorima i velikim glumcem Žerarom Depardjeom, koji snima film 'Milošević i ja' ovde u Albaniji", napisao je Rama na svom profilu.

Frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević ističe da ga Depardje

nimalo ne iznenađuje.

- Jednom kreten, uvek kreten. Istina je da Depardje patološki mrzi Emira Kusturicu, pa samim tim i sve Srbe. Iskreno, žao mi je što je, bežeći od poreza u Francuskoj, dobio rusko državljanstvo... Žerar je poznat kao dobar glumac i kao čovek koji ne može da kontroliše sopstvena govna - kaže Đorđević.

Podsetimo, Depardje je, osim vrhunskim glumačkim ostvarenjima, pažnju svetske javnosti privukao kada je decembra 2012. zbog problema sa neplaćanjem poreza izjavio da se odriče francuskog državljanstva.

2013. zatražio je i dobio rusko državljanstvo, koje mu je lično uručio Vladimir Putin. Nedugo potom, u Podgorici je posle sastanka sa Milom Đukanovićem izjavio da želi da postane ambasador crnogorske kulture u svetu i da snima filmove u Crnoj Gori. Godinu dana kasnije Depardje je stigao i u Srbiju, za koju nije štedeo reči hvale, naročito zbog činjenice da, uprkos pritiscima sa Zapada, nismo uveli sankcije Moskvi. Tom prilikom uručen mu je i Zlatni pečat, najveće priznanje Jugoslovenske kinoteke, a primio ga je i tadašnji premijer Aleksandar Vučić.

Foto: Nemanja Pančić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track