LUKAŠENKO DANAS STIŽE U BEOGRAD: Nudi pomoć oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije
Foto: Predsedništvo Srbije

dvodnevna poseta SRBIJI

LUKAŠENKO DANAS STIŽE U BEOGRAD: Nudi pomoć oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije

Politika -

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se sastati s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, dvojica predsednika položiće vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

U utorak, posle svečane ceremonije u 10 časova, uslediće razgovor predsednika Vučića i Lukašenka u četiri oka, a potom plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije. Potom će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Među temama razgovora biće podrška Belorusije teritorijalnom integritetu naše zemlje, pomoć oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije u međunarodnim institucijama i prilikom pokušaja lažne države da postane njihov član, ali i nastavak saradnje u oblasti namenske industrije i naoružanja.

PATRIJARH, VEBER, MEKALISTER

PRE dolaska Lukašenka, Vučić će danas imati nekoliko sastanaka. On će razgovarati sa patrijarhom SPC Irinejom. Sastaće se i sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove EP Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i liderom Evropske narodne partije Manfredom Veberom.

(Kurir.rs/Novosti/Tanjug/ FOTO: Predsedništvo Srbije/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track