POZVAN SAMO DEO OPOZICIJE: Evroparlamentarci na sastanku s predstavnicima SZS i PSG
Foto: Tanjug/Tanja Valić

deo opozicije nezadovoljan

POZVAN SAMO DEO OPOZICIJE: Evroparlamentarci na sastanku s predstavnicima SZS i PSG

Politika -

Članovi delegacije Evropskog parlamenta, predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se danas sa predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana.

Ostale opozicione stranke su juče saopštile da nisu dobile poziv, što je neke, pogotovo proevropski orijentisane, neprijatno iznenadilo.

Sastanku prisustvuju lideri SZS, Dragan Đilas, i PSG, Sergej Trifunović.

U sedištu Delegacije EU skupu prisustvuju predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik SDS Boris Tadić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Takođe, na sastanak je došao član Predsedništva PSG Petar Miletić.

Kako su mediji ranije objavili, tema razgovora je međustranački dijalog vlasti i opozicije o predstojećim parlamentarnim izborima, kao i najavljeni bojkot dela opozicije.

Stranke koje ne pripadaju SzS-u izrazile su juče nezadovoljstvo selektivnim odnosom u organizaciji sastanka predstavnika Evropskog parlamenta sa srpskom opozicijom u sedištu Delegacije EU, jer su poziv dobili samo SzS i PSG.

U Ligi socijaldemokrata Vojvodine bili su začuđeni su informacijom da će se Bilčik i Veber sastati samo sa predstavnicima SzS i PSG, a u Stranci moderne Srbije smatraju ovaj potez kontraproduktivnim i štetnim.

Mnogi su najavili da posle toga ne vide razlog za učešće u nastavku međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track