Počela rasprava o amandmanima

Skupština Srbije

Počela rasprava o amandmanima

Politika -
Na početku sednice poslanici koriste pravo da postavljaju pitanja

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas sednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o amandmanima na predloge zakona o ministarstvima, o vladi i o uređenju službi bezbednosti.

Na početku sednice poslanici koriste pravo da postavljaju pitanja. Za 15 sati je zakazana posebna sednica Skupštine na kojoj se očekuje izbor nove Vlade Srbije.

Novu vladu činiće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Ujedinjenih regiona Srbije (URS), Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) i Stranka demokratske akcije (SDA).

Mandatar za sastav nove vlade i kandidat za ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačić (SPS) treba da danas na sednici parlamenta predloži program i sastav vlade. Posle rasprave, poslanici će glasati o programu vlade i izboru predsednika i članova vlade.

Nakon glasanja, članovi vlade pred poslanicima polažu zakletvu, čime počinje da teče mandat nove vlade. Nova vlada Srbije imaće 19 članova - premijera, 17 resora i četiri potpredsednika od kojih će trojica biti i ministri. Vlada će imati i jednog ministra bez portfelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track