ZAKON SE ODNOSI NA SVE! Martinović o slučaju Jovanjica: Niko nije zaštićen od primene zakona! Aleksić u funkciji Đilasa
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šef poslaničke grupe SNS ODGOVORIO

ZAKON SE ODNOSI NA SVE! Martinović o slučaju Jovanjica: Niko nije zaštićen od primene zakona! Aleksić u funkciji Đilasa

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas, povodom slučaja poljoprivrednog dobra "Jovanjica", da niko nije zaštićen od primene zakona, pa ni čovek koji je bio u privrednoj delegaciji i stajao pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Da li mislite da Vučić treba da bude odgovoran zbog toga što je neko ko je imao dozvolu za proizvodnju organske hrane u jednom momentu krenuo da se bavi nelegalnim biznisom", upitao je Martinović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da misli da Vučić nije odgovoran za to, jer nije mogao da zna šta se dešava na tom poljoprivrednom dobru, niti je njegov posao da se time bavi.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je ranije danas da je vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija "blizak ljudima iz režima" i da je bio u privrednim delegacijama koje je Vučić predvodio po svetu.

Martinović je kazao da je Aleksić "u funkciji Dragana Đilasa pokušao da zataška sve afere koje se vezuju za Đilasa i Vuka Jeremića, kome je prodao stranku za 50.000 evra, i da sakrije sve dobro što se dešava kada je u pitanju državna politika Srbije".

"Uloga Aleksića i Marinike Tepić je bila da stvranjem lažne afere 'Jovanjica' i uključivanjem bez dokaza u tu aferu Andreja Vučića zataškaju posetu Lukašenka Srbiji i sve rezultate koje je Vučić juče postigao u razgovoru sa Putinom", ocenio je Martinović.

Martinović je kazao da je glavni poslovni partner "onih koji danas govore o Koluviji i pokušavaju da, bez dokaza, u proizvodnju narkotika uvuku Aleksandra i Andreja Vučića, Aleksandra Vulina i sve druge državne funkcionere, bio jedan od najvećih svetskih narko dilera Darko Šarić".

Istakao je da je Šarić bio stvarni vlasnik "Metals banke" i Razvojne banke Vojvodine, koje su bile privatne banke Demokratske stranke i služile su za finansiranje izbornih kampanja.

Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja