Krstimir Pantić: Očekujem hrabriju borbu za Kosovo

Kosovo i Metohija

Krstimir Pantić: Očekujem hrabriju borbu za Kosovo

Politika -
Srbi sa Kosova dobili uveravanja da će pregovori biti iskrenije vođeni i da će u pregovarački tim biti uključeni i Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji, naveo je predsednik opštine Kosovska MItrovica..

ZVEČAN - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da od nove Vlade Srbije očekuje da se "iskrenije, otvorenije i hrabrije" bori za očuvanje državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Pantić je za televiziju Most iz Zvečana rekao da su Srbi sa Kosova dobili uveravanja da će pregovori biti iskrenije vođeni i da će u pregovarački tim biti uključeni i Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji.

"To je za nas veliko ohrabrenje, jer probleme u pokrajini najbolje poznaju građani koji ovde žive, koji stradaju od Albanaca i dela međunarodne zajednice", rekao je Pantić.

Pantić je izrazio sigurnost da će nova Vlada imati više razumevanja za položaj Srba na Kosovu i Metohiji i da će braniti vitalne državne i nacionalne interese. "Polazna osnova će biti Rezolucija 1244, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da će insistirati da se osim EU u pregovore uključe i UN", podsetio je Pantić i dodao da je to znak da se ne odustaje od Rezolucije i da će se nastaviti borba za očuvanje KiM u sastavu Srbije. Pantić je ocenio da je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju u protekle četiri godine ostvarili slabe rezultate u svom radu.

"Imali smo puno problema u komunikaciji sa ministarstvom, dolazilo je do nesporazuma i neslaganja i sa ministrom i administracijom", rekao je on. Pantić je kazao da gašenje ministarstva i osnivanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju neće mnogo promeniti odnos Vlade i države prema pokrajini. "Bitno je da u Kancelariji budu ljudi, profesionalci koji će odgovorno raditi svoj posao", rekao je Pantić i dodao da je siguran da šef te kancelarije Aleksadar Vulin ima te kvalitete. Pantić je ocenio da bi sedište te Kancelarije trebalo da bude u Kosovskoj Mitrovici jer bi to, kako je rekao, "bila dobra poruka građanima ali i međunarodnoj zajednici".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track