Najnovije vesti

TATJANA MACURA IZ STRANKE MODERNE SRBIJE: Niži cenzus dobro rešenje za reprezentativniji parlament
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

idu na izbore

TATJANA MACURA IZ STRANKE MODERNE SRBIJE: Niži cenzus dobro rešenje za reprezentativniji parlament

Politika

BEOGRAD, 17. januara (Tanjug) - Šefica poslaničke grupe Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura ocenila je da je najava sniženja izbornog cenzusa za stranke sa pet na tri odsto dobro rešenje jer će omogućtii reprezentativniji sastav Skupštine budući da će moći da se čuje glas i onih građana koji do sad nisu imali priliku da ih neko zastupa u parlamentu.

Ona je navela da SMS izlazi na izbore i da razgovara s nekim članovima DS-a, sa LSV-om, Tolerancijom Srbije, s Građanskim demokratskim forumom, s predstavnicima "Srbija 21", a da su "nešto smanjili razgovore sa PSG jer oni bliži bojkotu izbora".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nebojša Mandić

"Cenzus je trebalo odavno smanjiti. Izabrani tajming, možda, dovodi u pitanje nameru onoga ko bi, eventualno, predložio izmenu zakona, ali rešenje je dobro. Zakoni treba da odgovaraju potrebama društva, a ne da se društvo uobličava prema potrebama onih koji trenutno sede u skupštini", rekla je Macura za sutrašnju "Politiku".

Dodaje da "možda nije nabolji tajming za usvanje ovog rešenja, ali su njegovi rezultati mnogo važniji od trenutka u kojem se donosi".

"Nije mi čak ni toliko sporan tajming zato što smo pre samo tri-četiri nedelje usvojili izmene nekih izbornih zakona. Možda izmene tih zakona nisu bile tako revolucionarne i nisu izazvale toliku pažnju javnosti, ali one su, dakle, usvojene nedavno, pa ne vidim šta je problematično u tome da se i ova donese", rekla je Macura.

(Kurir.rs/Tanjug/Politika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...