Najnovije vesti

Sević: Nema elemenata za promenu vlasti u Novom Sadu
Foto: KURIR

Sević: Nema elemenata za promenu vlasti u Novom Sadu

Politika
22:42h
Takve spekulacije nisu dobre ni za Novi Sad, ni za Novosađane, jer nisu zasnovane na realnosti, niti na trenutnom odnosu odborničkih grupa u Skupštini grada , kazao predsednik GO SPS Siniša Sević

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora SPS-a Siniša Sević izjavio je danas da koalicija koja je sada na vlasti u Novom Sadu ima stabilnu većinu od 47 odbornika i da, za sada, nema elemenata koji ukazuju da bi moglo doći do prekomponovanja gradske vlasti.

"Takve spekulacije nisu dobre ni za Novi Sad, ni za Novosađane, jer nisu zasnovane na realnosti, niti na trenutnom odnosu odborničkih grupa u Skupštini grada ", kazao je Sević.

On je istakao da SPS nije dobila nikakvu zvaničnu ponudu ni o formalnim, ni o neformalnim razgovorima od bilo koje političke stranke, pa ni od SNS.

Zamoljen da prokomentriše najavu naprednjaka da će im naredne sedmice i formalno uputiti poziv za razgovore o formiranju nove većine u gradskom parlamentu, Sević je kazao da očekuje da od SNS dobije jasan predlog ko će činiti novu većinu u gradskom parlamentu.

Tada bi imali o čemu da pričamo, jer sada nema ni teme o kojoj bi razgovarali, istakao je Sević, dodajući da SPS nije na izborima učestvovao da bi podržavao DS i SNS već da bi ostvario sopstvene političke ciljeve.

"SNS treba jasno da kaže koji su to novi momenti u političkim odnosima u gradu i ko bi trebalo da čini novu većinu. Mi u SPS-u trenutno ne vidimo da ta većina postoji", rekao je Sević.

Na konstataciju da je njegova izjava u suprotnosti sa ranijom izjavom potpredsednika SPS-a Dušana Bajatovića da koalicija između DS i SPS-a u Vojvodini više ne postoji i da u svim lokalnim sredinama treba formirati vlast po ugledu na republičku vladajuću većinu, Sević je odgovorio da se Bajatovićeva izjava odnosi na one lokalne samouprave u kojima je moguće napraviti novu većinu, a da on, za sada, u Novom Sadu ne vidi tu mogućnost.

"Potpuno je jasno da odnosi SPS i DS nisu isti kao što su bili, pogotovo od trenutka kada je doneta odluka da SPS ne učestvuje u pokrajinskoj vlasti", kazao je Sević, ističući da "iz ovog aspekta ne vidi većinu koju bi SPS mogao napraviti sa nekim drugim u gradu".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track