LAVROV SRBIJI ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: Bratskom srpskom narodu želim mir, dobrobit i prosperitet
Foto: AP / Alexander Zemlianichenko

uoči sretenja

LAVROV SRBIJI ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: Bratskom srpskom narodu želim mir, dobrobit i prosperitet

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je čestitku povodom Dana državnosti Srbije od ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, u kojoj se navodi da su odnosi dve zemlje dostigli nivo istinskog strateškog partnerstva.

"Visoki nivo poverenja i intenzitet rusko-srpskog dijaloga, uključujući saradnju između spoljnopolitičkih resora, svedoče o tome da su odnosi između naših zemalja dostigli nivo istinskog strateškog partnerstva", naveo je Lavrov u čestitki.

On je dodao da je ubeđen da će viševekovne tradicije prijateljstva i uzajamne podrške neizmenljivo doprinositi daljem produbljivanju bilateralnih veza i realizaciji čitavog kompleksa planiranih inicijativa.

To potpuno odgovara interesima naroda Rusije i Srbije i doprinosi jačanju bezbednosti u balkanskoj regiji, navodi Lavrov.

"Želim ti dobro zdravlje i dalje uspehe u tvom odgovornom radu, a bratskom srpskom narodu mir i dobrobit i prosperitet", navodi se u čestitki šefa ruske diplomatije, koju je prenelo Ministarstvo spoljnih poslova.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track