Najnovije vesti

PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SNS DARKO GLIŠIĆ: Ne plašimo se bojkota, imamo jasan plan i jasnu politiku
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

otvoreno o izborima

PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SNS DARKO GLIŠIĆ: Ne plašimo se bojkota, imamo jasan plan i jasnu politiku

Politika

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da se ne plaše bojkota izbora, a da će krajem februara na sednici Glavnog odbora odlučiti o tome da li će sa socijalistima biti na zajedničkoj listi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

"Ko želi odgovornost i ko politiku ne smatra matematikom i kombinacijom, dobrodošao je da zajednčki zasučemo rukave i radimo", poručuje Glišić.

On kaže da može da zamisli i vladu u kojoj je pored Socijalističke partije Srbije neko drugi umesto naprednjaka, odgovarajući na pitanje da li može da zamisli buduću vladu SNS i neke druge političke opcije umesto socijalista, navodi Blic.

Glišić je međutim dodao da SNS ima jasan plan za budućnost Srbije i jasnu politiku i da ne vole mnogo da zamišljaju.

Govoreći o odnosu sa SPS kaže da su postojali određeni problemi na loakalnom nivou, uglavnom prouzrokovani lošim međuljudskim odnosima i da je veći deo tih problema otklonjen.

Navodi i da se naprednjaci spremaju za izbore od kad su završeni prošli i da su spremni da odgovre svim izazovima kao ogromna organizacija koja funkcionise u svih 169 opstina i koja ima preko 700 000 članova.

Na pitanje šta očekuje od izbora, kaže da građani veruju politici Aleksandra Vučića i da primećuju rezultate njegovog rada i plan za budućnost.

"Zbog toga verujem u dobar izborni rezultat iako neće biti nimalo lako ostvariti ga", napominje on i dodaje da od najvećeg dela politicke scene ocekuje kampanju "mrzim Vučića" koja će ovoga puta biti prljavija nego ikada.

"A perjanice takve kampanje biće stranke koje smatraju da su svojim postojanjem, a ne poverenjem naroda zaslužile da budu na vlasti i okupljene su oko Đilasa", ističe Glišić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta

Upitan da li je Đilas njihov najveći protivnik kaze da nije i da je on protivnik normalnom životu i razvoju Srbije.

Kaže i da su u SzS okupljene stranke koje su opustošile Srbiju i da zato razume zasto hoće na vlast bez izbora.

"Ne strahujem ni od čega, pa ni od njihovog bojkota, jer građani ove zemlje su odgovorni prema sebi, svojoj deci i vrlo dobro znaju sta je najbolje za njihovu budućnost", ističe Glišić.

On kaže i da ne postoji procenat izlaznosti koji bi definisao uspeh izbora i njihovu legitimnost. "Vazno je da se oni odrze po Ustavu i zakonima i da svi građani imaju priliku da slobodno biraju", ističer Glišić.

Povodom najava da će SNS podmladiti redove, kaze da će se to videti u kampanji, a da će unutarstranački izbori biti raspisani dan posle održavanja parlamnentarnih.

Povodom najave Aleksnadra Vučića da se neće kandidovati za predsednika stranke, Glisić kaze da o tome sada ne razmislja i da će uz njega biti kavku god odluku da donese.

Smatra i da Vučića niko ne moze da zameni zato što je veliki lider, a "veliki lideri se ne rađaju svaki dan".

Govoreći o aferama koje su otvorene u javnosti Glišić ističe da se za "Jovanjicu" dokazalo da nije nikava afera već obicna izmisljotina.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

U Krušiku je danas, napominje, prosečna plata veća za 20 000 dinara u odnosu na vreme kada su na vlasti bili Đilas, Jeremić i ostali iz SzS, a da napadi na Sinišu Malog takođe dolaze iz iste "Đlasove kuhinje".

"Mnogo je primera na osnovu kojih smo dokazali da članska karta ne štiti nikoga od zakona i svako ko je učinio nešto suprotno zakonu odgovaraće", zaključuje Glišić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...