OGLASIO SE NAJDRAŽI TRAMPOV SENATOR, GRENEL PODRŽAO: Priština da ukine takse Srbiji ili SAD da preispita svoje prisustvo
Foto: EPA

Priština mora da uradi svoj deo posla

OGLASIO SE NAJDRAŽI TRAMPOV SENATOR, GRENEL PODRŽAO: Priština da ukine takse Srbiji ili SAD da preispita svoje prisustvo

Politika -

Perdju je jedan od najbližih saradnika predsednika SAD Donalda Trampa i kotiran je kao njegov "najdraži senator" kog zove i pre zore i iza ponoći

VAŠINGTON - Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog, Ričard Grenel, retvitovao je stav senatora, Dejvida Perdjua, da Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute Srbiji.

Republikanac Perdju, je inače jedan od najbližih saradnika predsednika SAD Donalda Trampa i kotira se kao njegov "najdraži senator".

Perđu je ranije na svom tviter nalogu poručio da, ako Priština nije potpuno posvećena miru, SAD treba da preispitaju svoje prisustvo na kosovskoj teritoriji.

- Duže od dve decenije američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, istorijskim napretkom, Kosovo mora da uradi svoj deo i ukine sve carine nametnute Srbiji. Ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, tada bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo", napisao je Perđu.

Senator: Priština da ukine takse ili SAD da preispitaju prisustvo

Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute Srbiji, poručio je američki senator, republikanac, Dejvid Perdju i istakao da, ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, SAD bi trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo.

Komentarišući situaciju na kosovskoj teritoriji, Perdju je na svom tviter nalogu podsetio da duže od dve decenije američke snage pomažu u održavaju mira između Beograda i Prištine.

Inače, Perdju uživa veliko poverenje predsednika Trampa i poznat je kao osoba kog Tramp zove "pre zore i iza ponoći". Čak se i privatno druže, pa često igraju golf.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track