DSS: EU  je fatamorgana

Pres konferencija

DSS: EU je fatamorgana

Politika -
Politika da EU nema alternativu je izgubila, jer je želela da žrtvuje građane Srbije i Srbiju radi iluzije o boljem životu u Uniji koji ne postoji, rekao je portparol DSS Petar Petković

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da građani ne žele da idu u pravcu "fatamorgane" koja se zove Evropska unija (EU), već su za promene i protiv dosadašnje politike da EU nema alternativu, što treba da bude putokaz novoj Vladi Srbije.

Politika da EU nema alternativu je izgubila, jer je želela da žrtvuje građane Srbije i Srbiju radi iluzije o boljem životu u Uniji koji ne postoji, rekao je portparol DSS Petar Petković na konferenciji za novinare, navodeći da su to građani pokazali na izborima, tražeći promene.

Nije realno da poražena politika bude smer novoj vladi, već da promene predstavljaju putokoz, kako bi Srbija, celovita, doživela prosperitet, za razliku od prethodne četiri godine, ocenio je Petković.

Prema njegovim rečima, svi uslovi koji se pominju kao nephodni da bi Srbija ušla u EU sada deluju besmisleno.

Petković je izjavio da EU ne privlači građane, jer "gotovo da propada" i preti joj domino efekat bankrota njenih članica.

Za takvu fatamorganu Srbija bi trebalo da se odrekne dela teritorije i sudbine svojih ljudi, što je nedopustivo, rekao je Petković.

On je ocenio da je izjava bivšeg specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija Martija Ahtisarija da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova da bi ušla u EU bez osnova i značaja.

Ahtisarijev plan je odbačen u Savetu bezbednosti UN. Sve što je Ahtisari radio boreći se za ostvaranje ciljeva albanskog separatizma je u Savetu bezbednosti UN palo u vodu, rekao je Petković, navodeći da se to desilo u vreme kada je vladu i državu Srbiju predvodio lider DSS Vojislav Koštunica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track