IVICA DAČIĆ POTVRDIO: Srpski diplomata u Ženevi zaražen koronavirusom
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

U fokusu

IVICA DAČIĆ POTVRDIO: Srpski diplomata u Ženevi zaražen koronavirusom

Politika -

Čovek koji radi pri misiji UN u Švajcarskoj inficiran je novim virusom i juče je bio na kontroli, kazao ministar spoljnih poslova

Srpski diplomata koji radi pri misiji Ujedinjenih nacija u Ženevi zaražen je koronavirusom, potvrdio je juče Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova. - Dijagnostikovan mu je koronavirus. Trebalo je juče da ide na kontrolu - kazao je Dačić.

Šef diplomatije je naveo da spoljna politika u ovim trenucima nigde u svetu gotovo da i ne postoji i da se svodi na borbu protiv virusa, pa su u tom smislu usmerene i sve aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

- Jedna od aktivnosti je da se pomogne državljanima Srbije koji se nalaze u inostranstvu, ne samo turistima, jer ima i onih koji su bolesni i od koronavirusa. Pomoć našim građanima, obezbeđivanje svih tih letova, jer za sve te letove je zatvoren saobraćaj. Druga stvar je traženje raznih dozvola za letenje naših aviona kada je reč o kupovini određene robe ili donacijama koje se dobijaju iz trećih zemalja - kazao je Dačić, kao i da su prioritet deca, studenti i učenici, ali i da je u ovom trenutku teško obezbediti svakom da se vrati.

Dačić je rekao da u Peruu ima 12 srpskih turista, dok je u avionu iz Amsterdama bilo 144 putnika, državljana Srbije koji moraju u izolaciju.

Virus se pojavio u zatvoru u Sheveningenu

DARKO MLADIĆ: KORONA BI ODMAH UBILA MOG OCA RATKA

foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Kako Kurir saznaje, u zatvoru u Sheveningenu pojavio se koronavirus, ali niko od srpskih državljana koji su u pritvoru nije zaražen.

- Koronavirus se pojavio u holandskom delu zatvora - kaže izvor Kurira. Darko Mladić, sin Ratka Mladića, potvrdio je saznanja Kurira o pojavi virusa u holandskom delu: - U ovom drugom delu (gde je Mladić) već dve nedelje ne mogu da primaju posete, ni advokata. Ne mogu da kupuju hranu, jedu šta im daju. Čujemo se svakodnevno, ne žali se. Mi smo zabrinuti jer bi taj virus za njega mogao biti smrtonosan, i zbog godina, i zbog bolesti.

Kurir.rs/ K. Blagović Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track