VUČIĆ O NEISTINAMA IZ PODGORICE: Nismo oteli respiratore Crnoj Gori, ako treba poklonićemo im pet
Foto: Printscreen / RTS

kupljeni su na tržištu

VUČIĆ O NEISTINAMA IZ PODGORICE: Nismo oteli respiratore Crnoj Gori, ako treba poklonićemo im pet

Politika -

BEOGRAD - Srbija nije otela ni konfiskovala nijedan respirator Crnoj Gori, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagujući na optužbe iz Podgorice i poručio da je Srbija spremna da Crnoj Gori pokloni pet respiratora.

foto: Printscreen /RTS

Obraćajući se javnosti na pres konferenciji sa premijerkom Srbije, Vučić je rekao da mora da reaguje na optužbe iz Crne Gore i objavu "uz fanfare" da je Srbija otela Crnoj Gori respiratore.

"Nismo oteli nijedan respirator niti smo ikada uzeli bilo kome, na tržistu smo ih kupili kao savestan kupac što je čak i njihova posrednička kompanija javno saopštila", rekao je Vučić.

On je kazao da je Srbija spremna da crnogorskoj vladi pokloni tri respiratora, kao i da je spremna da na molbu predstavnika Srba u Crnoj Gori Andrije Mandić, odmah isporuči po jedan respirator za Pljevlje i Bijelo Polje.

Dodao je i da je Srbija u prethodne dve nedelje isporučila više od 40.000 tona hrane Crnoj Gori.

"Mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori, i sa Srbima i sa Crnogorcima, želimo da imamo najbolje moguće odnose i ne želimo da nas bilo čiji vladini službenici svađaju i govore da Srbija ima loš odnos, prema Crnoj Gori", naglasio je Vučić.

foto: Printscreen / RTS

Na pitanje novinara kako vidi izjavu koja je došla iz Crne Gore da je Srbija konfiskovala njihove respiratore i da li je to možda njihova nesposobnost da nabave respiratore i da to prebace na Srbiju, Vučić je odgovorio: "Ne mogu da govorim o nesposobnosti, jer i oni učestvuju kao i mi u toj suludoj utakmici u kojoj nema nikakvih pravila niti bilo čega. Ssto se tiče zaključka da je Srbija konfiskovala njihove respiratore, reč je notornoj laži. Neka oni sami objašnjavaju svojim građanima zašto im je ta laž bila potrebna", rekao je Vučić.

Mi ćemo im proslediti na poklon tri respiratora i još dva za sever Crne Gore, dodao je Vučić i poručio: "Pa ako hoće mogu i da odbiju, šta god hoće, samo da vi znate, mi ćemo to već sutra da spremimo".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track