Najnovije vesti

SRBIJA ZATRAŽILA POMOĆ RUSIJE: Evo šta je poručila zvanična Moskva!
Foto: Profimedia

dačić potvrdio

SRBIJA ZATRAŽILA POMOĆ RUSIJE: Evo šta je poručila zvanična Moskva!

Politika

BEOGRAD - Srbija je zatražila humanitarnu pomoć od Rusije u borbi protiv korona virusa, potvrdio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Vlada Srbije, kako su prethodno preneli mediji, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u okviru rusko-srpskog Mehanizma saradnje u vanrednim situacijama, obratila se Rusiji za humanitarnu pomoć tokom epidemije korona virusa.

Dačić, kako je 16. marta saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, telefonom je razgovarao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom i tada ga zamolio za pomoć u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju porasta broja obolelih od korona virusa.

"Rusija će, kao i uvek, pomoći Srbiji", rekao je Lavrov, a prenelo srpsko ministarstvo i dodalo da je ruski ministar poželeo "bratskom srpskom narodu i njegovom rukovodstvu da što brže pobede ovu opaku bolest".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u petak, 27. marta izjavio, kako je prenela agencija TASS, da apel Srbije neće ostati neuslišen ukoliko zatraži pomoć u borbi protiv epidemije kovid-19.

Kurir.rs/Beta

Foto AP / Alexander Zemlianichenko

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...