ĐINPING POTVRDIO VUČIĆU: Kineski predsednik dolazi u Srbiju! OVO SU DETALJI RAZGOVORA
Foto: Printscreen

najavljena zvanična poseta

ĐINPING POTVRDIO VUČIĆU: Kineski predsednik dolazi u Srbiju! OVO SU DETALJI RAZGOVORA

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas u telefonskom razgovoru kineskom kolegi Si Djinpingu na pomoći koju je Srbija dobila od Kine za zaustavljanje širenja zaraze korona virusom.

"Kada je na beogradski aerodrom 21. marta sleteo prvi avion sa velikom kineskom pomoći u medicinskoj opremi i materijalu, koji su pratili i kineski stručnjaci, probudio se novi optimizam i gradjani Srbije su znali da u ovoj borbi nisu i neće biti sami", istakao je predsednik Vučić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vučić je zahvalio i na donaciji dve laboratorije za borbu protiv COVID-19, koje počinju sa radom u Beogradu i Nišu i zamolio predsednika Sija da pomogne Srbiji da nabavi dodatnu medicinsku opremu koja je neophodna u borbi protiv virusa, navodi se u saopštenju."Raduju nas vesti o normalizaciji situacije u Kini i o otvaranju grada Vuhana, koji je postao simbol snage i hrabrosti u borbi protiv pandemije", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Si je izrazio nadu da će se uskoro videti sa predsednikom Vučićem u Kini, a potvrdio je i svoj dolazak u zvaničnu posetu Srbiji.

Kineski predsednik je rekao da će Kina i Srbija umeti da prebrode sve ekonomske teškoće sa kojima se suočavaju usled krize izazvane pandemijom, navodi se u sopštenju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track