CIRKUS: Opozicija se zakrvila i zbog „šerpovanja“
Foto: Twitter

HISTERIJA: RAT SZS I OSTATKA OPOZICIJE

CIRKUS: Opozicija se zakrvila i zbog „šerpovanja“

Politika -

Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da je on izumitelj „lupanja u šerpe“, dok iz Đilasovog Saveza tvrde da je ideja njihova

U opozicionim krugovima nastao je pravi rat oko svojatanja ideje lupanja u šerpe, takozvanog šerpovanja, kao vida protesta protiv vlasti koji pokušavaju da sprovedu svake večeri posle 20 sati, kada i ogromna većina građana Srbije aplaudira lekarima kao herojima današnjice!

foto: Twitter

Naime, dok pojedinci iz Saveza za Srbiju tvrde da je ta ideja potekla od njih, lider Nove stranke Zoran Živković kaže da je to njegov patent još od devedesetih, a ima i onih koji smatraju da je sve to zasluga organizacije Ne davimo Beograd. Profesor blizak SZS i redovni govornik na opozicionim protestima Slobodan Prvanović kaže da je on inicijator takvog vida protesta i da je ta inicijativa započeta uz podršku Marine Komad, savetnice lidera SDS Borisa Tadića, te je ona tu akciju nazvala „šerpuj“ i da se ona zatim proširila na društvenim mrežama.

- Preko društvenih mreža smo nastavljali s tom idejom, a potom su se akciji priključili Ne davimo Beograd i Građanski front - naveo je Prvanović. Živković je podsetio da je lupanje, kao metoda otpora vladajućoj stranci, započeta još tokom 1996. godine u Nišu, na njegovu inicijativu. Tadić se oglasio uz poruku: „Oterajmo ovom bukom strah, diktaturu i ludilo iz naše Srbije“. I lider Dveri Boško Obradović prisvojio je ideju „šerpovanja“ i apelovao da se vlasti odgovori „bukom protiv tiranije“, na šta je odmah reagovao profesor Raša Karapandža.

foto: Twitter

- Umesto da jasno i glasno saopšte da je to akcija koju je pokrenuo Ne davimo Beograd, oni pozivaju glasače da im se priključe, kao da je to njihov projekat, dosta bedno - istakao je Karapandža.

Podsetimo, prethodnih dana organizacija Ne davimo Beograd je na društvenim mrežama promovisala akciju pod nazivom „ Digni glas: Bukom protiv diktature“.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track